Wie is superschurk Darkseid in 'Zack Snyder's Justice League' en wat wil hij?

Wie is superschurk Darkseid in 'Zack Snyder's Justice League' en wat wil hij?

We vertellen je alles wat je over Uxas, ofwel Darkseid, moet weten.

In Zack Snyder's Justice League neemt het superheldenteam van Batman en Wonder Woman het op tegen de schurk Uxas, a.k.a. Darkseid. Hij is een van de grootste en bekendste slechteriken uit DC Comics. Dit moet je over hem weten.

Darkseid werd in februari 1971 bedacht door Jack Kirby. Hij is de heerser van Apokolips, een van de gevaarlijkste planeten in het DC-universum.

Darkseid, ofwel Uxas
Oorspronkelijk heette hij Uxas, maar tegenwoordig noemt Darkseid zichzelf dus anders. hij is een New God, een van de wezens die leven in de Fourth World en goed kunnen boeren door hun connectie met de Source (oerenergie in het universum). Zijn oorsprongsverhaal werd iets gewijzigd met New 52, maar hij bleef de tiran van Apokolips.

Apokolips geldt als de rivaliserende planeet van New Genesis, waar de goede New Gods leven. Tussen de New Gods is een strijd gaande, omdat de Highfather (ofwel Izaya) zijn broer Darkseid wil verslaan. Dat vindt hij belangrijk omdat Apokolips de kwaadaardige New Gods vertegenwoordigt.

Zij verslaan andere planeten en koloniseren die werelden. De bewoners van die planeten worden veranderd in slaven, de Parademons die we in de film kunnen zien.

Zijn krachten
Darkseid is een van de machtigste superschurken van het DC-universum. Hij kan gebruik maken van de Omega Force, die hem ertoe in staat stelt de Omega Beam te gebruiken. Dat is een energiestraal die zo sterk is dat hij alles kan desintegreren dat 't maar aanraakt.

Binnen het DCEU
In het DCEU kwam Darkseid duizenden jaren geleden naar de Aarde om de planeet te veroveren. Maar de mensen vochten terug; er ontstond een samenwerking tussen Amazones, Atlantiërs, goden van Olympus, mensen en zelfs een Green Lantern.

De oorlog eindigde ermee dat Uxas behoorlijk gehavend werd door Ares, en zijn invasiemacht terugriep. Hij liet daarbij de drie Mother Boxes achter, die verdeeld werden door de Amazones, inwoners van Atlantis en de mensen. Sindsdien keerde Darkseid niet terug naar de Aarde, maar nu is het aan zijn neefje Steppenwolf om de Mother Boxes te halen en te gebruiken voor de Anti-Life Equation.

De Anti-Life Equation
Dat is de grootste macht van het universum. Het is een gevaarlijke formule die je ertoe in staat stelt zelfs het machtigste wezen volledig te onderwerpen. Zelfs Superman is er niet tegen bestand. Of en wat hij daarmee doet zullen we verder niet vertellen. Daarvoor moet je natuurlijk kijken naar Zack Snyder's Justice League.

NieuwsFilm

meest populair