Algemeen

De bioscopen tot de zomer op slot volgens Mark Rutte

Nog maanden geen bioscoopbezoekjes.

door Bram de Groot om 13:16 in Algemeen
Het ziet er somber uit voor de bioscopen, filmhuizen en daarmee ook de filmliefhebbers. Demissionair minister-president Mark Rutte heeft onderstreept dat hij niet verwacht dat de bioscopen op korte termijn opengaan.

Tijdens een reactie op de exitpolls zei Rutte dat hij verwacht dat theaters en bioscopen "zo tegen de zomer" weer hun deuren kunnen openen. De zomer start op 21 juni. De demissionair premier zei dat hij snel wil formeren om over te kunnen gaan naar het opstellen van een herstelplan voor onder meer de cultuursector.

Bioscopen: te laat!
"Dat is voor de sector in alle opzichten te laat," onderstreepte Gulian Nolthenius, directeur van de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten (NVBF) volgens de ANP.

"De bioscopen zijn nu ruim drie maanden dicht. We hebben het afgelopen jaar door corona 80 procent minder bezoekers kunnen ontvangen. De financiële buffers van sommige theaters beginnen nu serieus op te raken. Het is ondenkbaar dat wij nog moeten wachten tot de zomer."

"We zijn heel blij met de financiële steun die we krijgen. Maar het is voor veel exploitanten niet genoeg: de vaste lasten van de meeste ondernemers blijven elke week, elke maand doorlopen," aldus Nolthenius.

De bioscopen hopen dat zij bij de volgende persconferentie op 23 maart een datum in april te horen krijgen om de deuren weer te openen. Hopelijk niet tegen beter weten in.

23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chris23

Avatar

Dag Godzilla en Kong. :(

Geen bioscoop bezoek , maar dit ken wel

Philmhuis

Avatar

Dag Nomadland op groot scherm zien.. *scheldwoord, scheldwoord.

kokosnoot

Avatar

En dan waarschijnlijk met sneltest of vacs.

Master Of Films

Avatar

@kokosnoot
Wat ik vandaag al eerder heb vermeld.
NVBF wilt geen sneltesten invoeren, want dan komt er een prijsstijging van 30 tot 50%. NVBF vindt dat zo'n kostenverhoging de definitieve nekslag zal gaan betekenen voor de Nederlandse bioscoopbranche.

horizon

Avatar

Elk bioscoopliefhebber heeft dan toch ook op FvD gestemd mag ik aannemen?

;)

^Of als je kunt aantonen dat je corona hebt gehad.

Harmenyolo

Avatar

Hopelijk is James Gun Suicide Squad nog net op tijd

Gigan72

Avatar

Dus geen Godzilla vs Kong Smiley face

@greenhornet
WW84 zou zo wie zo niet meer uitkomen in de bios hier dat is al een tijd geleden gemeld.

ThEnd

Avatar

"Demissionair minister-president Mark Rutte heeft onderstreept dat hij niet verwacht dat de bioscopen niet op korte termijn opengaan."

Dubbele ontkenning, dus MR verwacht dat bios op korte termijn opengaat!

GreenHornet

Avatar

Ik Ben ook een tijd niet meer geweest

PRIME

Avatar

Zo'n fucking bullshit. Het beleid is inmiddels écht achterhaald en kansloos.

Valenti

Avatar

Lekker krap in de supermarkt lopen terwijl je in de bioscoop juist alle ruimte hebt.

Heel zonde, je kan makkelijk de zaal voor een deel vullen en één richtings verkeer maken in de brede gangpaden.

Godzilla is gemaakt voor de bioscoop..

hokahey

Avatar

dat wordt dan A Quiet Place too

Kamajiisama

Avatar

Ik vind dit zo jammer , maar aan de andere kant ook begrijpelijk .
Het is "No Time to Die" om deze "crisis" ongemak maar het begint wel "A Quiet place" te gaan worden .

David Mills

Avatar

@ Prime, ik ben sinds zondag hersteld van covid19... 11 dagen koorts gehad, het valt echt vies tegen. Je ziet de besmettingen ook toenemen, ook op de scholen. Over 3 maanden is het merendeel gevaccineerd, het zou zonde zijn om het nu nog mis te laten lopen. De laatste loodjes!! Het blijft voor ons uiteindelijk een luxe probleem ( niet voor de bioscoopeigenaren)

Goku32

Avatar

We hebben het zoals elke keer weer, aan ons zelf te danken. Net als bij elke verkiezing. Want waarom is Rutte de grootste omdat iedereen op hem blijft stemmen Echt zo dom, dus dat de bioscopen dicht blijven tot de zomer is aan ons zelf te danken

Gigan72

Avatar

^
Heeft niets met Rutte te maken ook andere zouden de boel nog dicht houden .
Denk je dat heksje Kaag de boel zou open gooien als zij de baas zou zijn of Hoekstra denk het niet.

Goku32

Avatar

Gigan 72 het heeft alles met Rutte te maken, hij had nooit toestemming moeten geven om in eerste instantie alles dicht te gooien. Dat slaat nergens op, nu moeten wij alles thuis gaan kijken in plaats van in de bioscoop

Gigan72

Avatar

Rutte beslist dat niet alleen er zitten meer mensen aan tafel.

En wat is belangrijker mensen levens of een avondje film kijken in de bios
Ik vind het ook niet leuk maar een een mensenleven belangrijker is nog altijd dan een bioscoop.

Wat nou als ze niets hadden gedaan en gewoon alles open hadden gelaten en de besmettingen hoger waren geweest en er meer mensen dood waren gegaan dan was het ook niet goed geweest.

Artificialis

Avatar

En als in het najaar nieuwe varianten opduiken die de vaccins onwerkbaar maken gaat alles weer dicht zeker? Zolang we door corona laten bepalen hoe ons leven ingericht moet worden krijgen we nooit meer een vrije samenleving terug.

Gigan72 "Heeft niets met Rutte te maken ook andere zouden de boel nog dicht houden."

Exact, de coronamaatregelen zijn kamerbreed telkens ondersteund door de andere partijen. Behalve door de 'extreme' partijen natuurlijk. Hoe ironisch, dat de vrijheid wordt afgepakt door politici die altijd hebben gewaarschuwd dat we onze vrijheid zouden verliezen als je op partijen als de PVV en FvD zou stemmen. Maar wie zijn nu degene met extreem beleid?

Jaws

Avatar

@horizon elk bioscoopliefhebber heeft dan toch ook op FvD gestemd mag ik aannemen? Dat meen je toch niet serieus. De man is volslagen gek. Het is een griepje zegt de man. ik werk als verpleegkundige en heb mensen zien sterven en andere weer met veel lichamelijke en geestelijke problemen. kijk naar de massa graven in Brazilie. En weet ik waar nog meer. Dus nee ik heb niet op die idioot gestemd.

kokosnoot

Avatar

@Mof Bedankt voor de info, was me ontgaan!

Nou ja tot de zomer phew was er al bang voor.

NieuwsFilm

meest populair