De bioscopen tot de zomer op slot volgens Mark Rutte

De bioscopen tot de zomer op slot volgens Mark Rutte

Nog maanden geen bioscoopbezoekjes.

Het ziet er somber uit voor de bioscopen, filmhuizen en daarmee ook de filmliefhebbers. Demissionair minister-president Mark Rutte heeft onderstreept dat hij niet verwacht dat de bioscopen op korte termijn opengaan.

Tijdens een reactie op de exitpolls zei Rutte dat hij verwacht dat theaters en bioscopen "zo tegen de zomer" weer hun deuren kunnen openen. De zomer start op 21 juni. De demissionair premier zei dat hij snel wil formeren om over te kunnen gaan naar het opstellen van een herstelplan voor onder meer de cultuursector.

Bioscopen: te laat!
"Dat is voor de sector in alle opzichten te laat," onderstreepte Gulian Nolthenius, directeur van de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten (NVBF) volgens de ANP.

"De bioscopen zijn nu ruim drie maanden dicht. We hebben het afgelopen jaar door corona 80 procent minder bezoekers kunnen ontvangen. De financiële buffers van sommige theaters beginnen nu serieus op te raken. Het is ondenkbaar dat wij nog moeten wachten tot de zomer."

"We zijn heel blij met de financiële steun die we krijgen. Maar het is voor veel exploitanten niet genoeg: de vaste lasten van de meeste ondernemers blijven elke week, elke maand doorlopen," aldus Nolthenius.

De bioscopen hopen dat zij bij de volgende persconferentie op 23 maart een datum in april te horen krijgen om de deuren weer te openen. Hopelijk niet tegen beter weten in.

NieuwsFilm

meest populair