Vin Diesel is de grootste stuntpiloot in Hollywood-films

Vin Diesel is de grootste stuntpiloot in Hollywood-films

Deze acteurs verwoesten de meeste voertuigen in films

In films gaan heel wat auto's en andere voertuigen kapot. Soms zijn het wat modale wagens die niemand echt zal missen, maar regelmatig worden er ook prachtige supercars verwoest, al zullen het dan vast dummies of iets dergelijks zijn.

Maar welke acteur verwoest er nou eigenlijk de meeste auto's op het witte doek? De website Scrapcarcomparison.co.uk zocht het uit en kwam tot onderstaande top tien, met bovenaan Fast & Furious-kopman Vin Diesel. Het is gelijk duidelijk in welke films hij de meeste auto's sloopt.

De tweede en derde plaats zijn voor Bruce Willis en Arnold Schwarzenegger. Willis verwoest heel wat voertuigen in de Die Hard-films. Al verwoest Willis zijn 60 voertuigen gedurende 17 verschillende films. Schwarzenegger wist in onder meer de Terminator-films en Last Action Hero heel wat voertuigen te verwoesten.

De Top Tien gevaarlijkste autorijders in Hollywood-films
Hieronder de top tien met acteurs die de meeste voertuigen in films verwoesten. Achter de namen staat het aantal verwoeste voertuigen met tussen haakjes het aantal voertuigen dat hun personages zelf rijden in de films.


1. Vin Diesel - 61 (57)

2. Bruce Willis - 60 (35)

3. Arnold Schwarzenegger - 52 (30)

4. Matt Damon - 35 (11)

5. Keanu Reeves - 30 (21)

6. Tom Hardy - 29 (2)

7. Daniel Craig - 24 (20)

8. Nicholas Cage - 22 (12)

9. Tom Cruise - 19 (12)

10. Dwayne Johnson - 18 (12)



NieuwsFilm

meest populair