Diamantroof met magnetrondoos wordt verfilmd

Regisseur Pieter Kuijpers gaat een film maken over de spectaculaire diamantroof met een magnetrondoos, die vorig jaar in Amsterdam plaatshad. Kuijpers, van wie volgende week het debuut Van God los in première gaat, heeft de rechten gekocht van het boek Aan de haal.

In het boek doen twee journalisten verslag van hun gesprekken met de diamantdief. ,,Het is een prachtig, absurd liefdesverhaal'', vindt Kuipers. ,,Een dikke jongen wordt verliefd op een prostituee en doet alles voor haar. Bovendien hangt er een zweem van avontuur rond de roof die mij enorm trekt. Niet voor niets volgden de media die zaak met bovenmodale interesse.''

De 26-jarige diamantdief D.P. werd in januari door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot 2,5 jaar celstraf omdat hij de gehele bedrijfsvoorraad diamanten van zijn werkgever Gassan Diamonds had ontvreemd. De inkoopwaarde van de gestolen diamanten bedroeg een kleine 7 miljoen euro. P. liep op een dag in augustus 2002 het bedrijfspand uit met een magnetrondoos waarin hij de circa 8000 diamanten had verstopt. De motieven waren geldgebrek, een hardnekkige gokverslaving en de liefde voor een werkneemster van een Hilversumse seksclub.

Filmmaker Kuijpers is momenteel bezig met een eerste versie van het script. De regisseur wil de film begin 2004 opnemen. Hij schat de kosten op 1,6 miljoen euro. Voor de hoofdrol denkt hij aan Edward Stelder, bekend uit de Amstel-reclames.



NieuwsFilm

meest populair