Zack Snyder dreigde zijn 'Justice League'-cut te verlaten vanwege problemen rondom deze superheld

Zack Snyder dreigde zijn 'Justice League'-cut te verlaten vanwege problemen rondom deze superheld

De regisseur kreeg zijn zin niet.

ATTENTIE: Spoilers!

Regisseur Zack Snyder ging in 2017 met Justice League aan de slag, maar tijdens de post-productie moest hij het project verlaten wegens familiale omstandigheden. Joss Whedon verving hem, maar de film werd niet al te best onthaald. Jarenlang vroegen fans dan ook voor de Snyder versie en met succes. Toch stapte Snyder ook hier bijna op.

Onlangs onthulde de regisseur nog dat John Stewart/Green Lantern, de eerste Afro-Amerikaanse superheld in de geschiedenis van DC-comics, oorspronkelijk zijn opwachting zou maken in de director's cut van Justice League, maar dit mocht niet.

Andere plannen
Warner Bros. stak hier namelijk een stokje voor. Omdat de studio zelf al plannen met Stewart had, mocht Snyder het personage niet gebruiken. Toch nam de regisseur een Green Lantern-scene op met, in zijn eigen woorden: ''Een geweldige acteur die ik niet bij naam zal noemen''.

De studio was hier echter niet blij mee en liet Snyder weten dat de scene geknipt zou worden. Dit schoot de regisseur weer in het verkeerde keelgat, en hij dreigde op te stappen: ''Ik voelde me rot. Het idee dat de fans opnieuw niet mijn film te zien zouden krijgen omdat ik niet mijn zin zou krijgen deed me pijn''.

Vervanger
Toch zat het Snyder dwars dat hij de cameo van de zwarte superheld uit zijn film moest knippen. Uiteindelijk werd samen met de studio besloten Green Lantern dan maar te vervangen door Martian Manhunter (gespeeld door Harry Lennix): ''Het was niet mijn oorspronkelijke plan, maar wel aanvaardbaar'' zegt Snyder.



NieuwsFilm

meest populair