'Godzilla vs. Kong' op koers naar grootste openingsweekend sinds begin pandemie

'Godzilla vs. Kong' op koers naar grootste openingsweekend sinds begin pandemie

Eindelijk weer een lichtpuntje voor de bioscopen?

Godzilla vs. Kong maakt komende week in heel wat landen zijn bioscoopdebuut, en moet daarmee ook de eerste echte kaskraker van het jaar worden.

Volgens Deadline komt de film buiten Amerika in 38 landen uit komend weekend. Enkele van deze landen zijn Taiwan, Mexico, India, Rusland, Zuid-Korea en China. Dit zijn behoorlijk grote markten als het aankomt op ticketverkoop, dus dit is de vuurdoop voor hoe de grote films deze zomer waarschijnlijk gaan presteren.

Deadline denkt dat de opbrengst komend weekend buiten Amerika zal neerkomen op minimaal 70 miljoen dollar. In China zou de opbrengst verwachtingen nog wel eens kunnen overtreffen. Godzilla: King of the Monsters had in China een debuutweekend van 66 miljoen dollar. Als Godzilla vs. Kong vergelijkbare zaken doet, zal Warner Bros. zeer content zijn.

In de Verenigde Staten komt de film op 29 maart uit, maar zal tegelijk met de biosrelease ook beschikbaar worden gesteld op HBO Max. Er zijn nog geen schattingen voor de biosopbrengst in Amerika.

In Nederland zijn de bioscopen natuurlijk nog steeds gesloten. Of we Godzilla vs. Kong binnenkort in elk geval kunnen streamen, is nog onbekend.

NieuwsFilm

meest populair