Lloyd Kaufman ontvangt oeuvreprijs

Filmmaker Lloyd Kaufman is onderscheiden met de Lifetime Achievement Award van het Festival van de Fantastische Film. Hij krijgt de prijs maandag in Amsterdam uitgereikt tijdens de 19e editie van het festival, dat afgelopen donderdag begon.

Kaufman is sinds dertig jaar mede-eigenaar van de Newyorkse productie- en distributiemaatschappij Troma, die tientallen low budget-films heeft uitgebracht. Het bedrijf behaalde zijn grootste succes met de The Toxic Avenger, een serie films over een schoonmaker die na een val in een vat radioactief afval muteert tot de meest onwaarschijnlijke superheld uit de filmgeschiedenis.

Kaufman zal tijdens het festival aanstormend Nederlands filmtalent inwijden in de geheimen van de low- en no-budget filmproductie. Onder de titel Make your own damn movie geeft hij een masterclass in de Melkweg Cinema, die toegankelijk is voor aspirant-filmmakers, bezoekers van het festival en andere belangstellenden.

De festivalorganisatie heeft daarnaast twee jonge Nederlandse filmmakers, Tim van Miert en Jonathan Kray, uitgenodigd ieder een korte film ter beoordeling aan Kaufman voor te leggen.

Het Festival van de Fantastische Film toont jaarlijks de meest spraakmakende films van het moment in de genres horror, sciencefiction, fantasy en thriller. De eerste Liftetime Achievement Award werd in 2000 uitgereikt aan de Amerikaanse schrijver, producent en regisseur Wes Craven. De Italiaanse filmmaker Dario Argento kreeg de prijs in 2001 en vorig jaar werd de Nederlandse regisseur en producent Paul Verhoeven onderscheiden.



NieuwsFilm

meest populair