De beste rampenfilm tot op heden: '2012'

De beste rampenfilm tot op heden: '2012'

Roland Emmerich komt binnenkort met een volgende rampen film: Moonfall.

Er zijn flink wat uiteenlopende rampenfilms en 2012 van rampenfilmspecialist Roland Emmerich is toch wel een van de vermakelijkste. De film met rollen voor John Cusack, Woody Harrelson, Chiwetel Ejiofor en Danny Glover wist in 2009 de bioscoopzalen goed te vullen en sinds kort in de deze ook op 4K UHD beschikbaar.

Van Emmerich verschenen meer grote films in het genre. Denk maar aan The Day After Tomorrow en Independence Day en op dit moment werkt hij aan een film waarin de maan op de aarde afstevent, met de titel Moonfall en namen als Halle Berry, Patrick Wilson en Charlie Plummer.




De ontvangst van 2012 was niet denderend, met slechts 39 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. De opbrengst aan de bioscoopkassa maakte veel goed. Met een budget van $200 miljoen werd er zo'n $760 miljoen opgehaald.

De Critics Consensus: "Roland Emmerich's 2012 biedt veel visuele spanning, maar mist een script dat sterk genoeg is om zijn enorme opzet en opgeblazen speelduur te ondersteunen."


Bekijk de afbeelding
4K UHD Blu-ray: 2012

Discs: 1 x 4K UHD | Release: februari 2021 | Beeld: 16 x 9 (2.40: 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8712609635409 | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De schijf van deze 4K UHD uitgave van 2012 zit vastgeklikt in een zwarte 4K UHD Blu-ray keepcase. De voorkant is flink herkenbaar aangezien er gebruik gemaakt is van een filmposter. De achterkant onthult dat de 4K-uitgave extra's bevat.

Verder is het een redelijk basic uitgave voor een 4K UHD-uitgave. Je krijgt namelijk niet meer dat één schijf. Vaak worden er nog een Blu-ray disc meegeleverd voor met name de extra's. Deze levert Sony dit keer niet mee.

Op de 4K-schijf staat één nieuwe extra namelijk Discovery Channels 2012 Apocalypse waarin de genoemde tv-zender dieper ingaat op de gebeurtenissen in de film. Erg leuk gedaan en met bijna drie kwartier fors in speelduur. Daarnaast zijn er wat trailers te bekijken. Overigens zijn de extra's niet in UHD.


Het is 2012, het jaar waarin het einde van de wereld zal plaatsvinden, zoals voorspeld door de Maya cultuur. Nooit eerder was een datum in de geschiedenis zo belangrijk voor zoveel culturen, godsdiensten, wetenschappers, en regeringen.

Wanneer Jackson Curtis en zijn twee kinderen een familietrip naar Yellowstone maken, ontdekken ze toevallig het geheim van de dreigende apocalyps. Hij stort zich in een wanhopige wedloop om zijn gezin en zichzelf te redden terwijl hij getuige is van aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, tsunami's en allerlei andere rampen die de aarde voor de mensheid in petto heeft.

NieuwsFilm

meest populair