'Godzilla vs. Kong' slaat monsterslag aan bioscoopkassa's

'Godzilla vs. Kong' slaat monsterslag aan bioscoopkassa's

Enorme bioscoopomzet voor de monsterfilm in het MonsterVerse.

Vrijdag was er al goed nieuws voor Godzilla vs. Kong. De vierde MonsterVerse-film van Legendary Entertainment bleek namelijk een succes aan de Chinese bioscoopkassa's en nu wordt duidelijk dat er nog veel meer miljoenen zijn opgehaald.

In China heeft Godzilla vs. Kong van regisseur Adam Wingard volgens Deadline dik 70 miljoen dollar opgehaald in het eerste weekend, en dat is meer dan de score van Godzilla: King of the Monsters. In 2019 opende die film met $66 miljoen in China.

$122 miljoen wereldwijd voor Godzilla vs. Kong
In de rest van de wereld werden nog eens enkele tientallen miljoen dollars opgehaald en daarmee komt de totaalscore in het debuutweekend op zo'n 121,8 miljoen dollar. In zowel Mexico als Australië werd zo'n 6,3 miljoen opgehaald en in Rusland ongeveer 5,8 miljoen dollar.

In de Verenigde Staten gaat Godzilla vs. Kong aankomende woensdag in première, dus volgend weekend zouden er nog vele miljoenen vanuit de States moeten volgen. Overigens verschijnt de film dan gelijk online, op HBO Max. In Nederland moet de monsterfilm op 29 april verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair