Zack Snyder legt plotgat uit 'Zack Snyder's Justice League' uit

Zack Snyder legt plotgat uit 'Zack Snyder's Justice League' uit

Waarom vergat superschurk Darkseid nou de Anti-Life Equation?

Zack Snyder's Justice League bevat alles waar fans van Zack Snyder van houden. Het is een lange film vol spectaculaire veldslagen en een opvallende schurk in Darkseid.

Die Darkseid werd echt neergezet als de figuur die straks in een vervolg kon dienen als de opperschurk. Helaas krijgen we die films nooit te zien. Maar goed, los daarvan zitten er wat kleine plotgaten in de film. Een daarvan bevindt zich na het epische gevecht tussen de helden van vroeger en de legers van Darkseid.

Anti-Life Equation
Op de een of andere manier was Darkseid namelijk vergeten dat de Anti-Life Equation zich op Aarde bevond. Aan het einde van Zack Snyder's Justice League weet hij het gelukkig toch weer, waarmee een eventueel vervolg meteen fijntjes opgezet is.

Maar hoe kon dit ogenschijnlijk almachtige wezen zo'n stukje belangrijke informatie vergeten? Vooral aangezien de zoektocht naar de Anti-Life Equation zo'n beetje zijn hele leven gedomineerd heeft.

Regisseur Zack Snyder gaf daar antwoord op: "Hij was bijna dood toen hij terugkeerde naar Apokolips. En moest daar lange tijd vechten om de macht, zijn positie zien te herstellen, voordat hij weer op een goede positie verkeerde. En dus was tegen die tijd iedereen die bij hem op Aarde was, gedood," aldus Snyder.

Hij was het dus gewoon vergeten.

NieuwsFilm

meest populair