'Star Wars': Princess Leia gebruikte de Dark Side van de Force in 'Return of the Jedi'

'Star Wars': Princess Leia gebruikte de Dark Side van de Force in 'Return of the Jedi'

Toch weer een opmerkelijk feitje uit de Star Wars-franchise!

De Star Wars-franchise staat erom bekend dat zij heel wat tie-in materiaal publiceert. Elke maand komen er dus wel nieuwe boeken, comics en ander materiaal in de franchise uit.

Het boek Bloodline van Claudia Gray onthult dat Leia Organa iets opmerkelijks gedaan heeft in de film Return of the Jedi. In het boek reflecteert ze op hoe haar leven gevormd is door de Force.

De Dark Side
Leia realiseert zich gaandeweg dat de Force er altijd is geweest voor haar, en haar subtiel geleid heeft in haar leven. Maar ook weet ze nu dat er bepaalde momenten zijn waarop ze de Force onbewust gebruikte.

Tijdens een van die momenten blijkt Leia gebruik gemaakt te hebben van de Dark Side. Dat deed ze tijdens de reddingsactie waarbij ze Han Solo uit handen van Jabba the Hutt probeerde te krijgen.

We weten allemaal nog wel dat Leia gevangen werd en dat ze aan een ketting aan de voet van de troon van Jabba gezet werd. Nu blijkt dat ze tijdens haar pogingen om Jabba te doden de Dark Side gebruikte om hem te kunnen doen stikken.

Erg kwetsbaar
Dat Leia de Dark Side gebruikte is niet heel gek. We kennen haar als een fel en onafhankelijk personage, iemand die zich soms liet drijven door haar woede over de onrechtvaardigheid in het sterrenstelsel.

Die woede behoort tot de Dark Side en in Bloodline merkt Leia dat ze onbewust aangetrokken is tot die kant van de Force. Zo weet ze dus ook heel goed dat ze echt haar vaders dochter is.

NieuwsFilm

meest populair