'Alien': De dodelijke Xenomorph lijkt onsterfelijk te zijn

'Alien': De dodelijke Xenomorph lijkt onsterfelijk te zijn

Een opmerkelijk feitje uit het audiocommentaar van Ridley Scott.

Regisseur Ridley Scott lijkt van mening te zijn dat de Xenomorph onsterfelijk is. In het audiocommentaar voor Alien: Covenant heeft hij het daar zelfs expliciet over.

Ridley Scott lanceerde de Alien-franchise, die veertig jaar later nog altijd bestaat. Scott verkende met Alien: Covenant de oorsprong van de monsters, en hintte er heel duidelijk naar dat de losgeslagen robot David verantwoordelijk is voor de schepping van de Xenomorph. Hij wilde 'perfecte' wezens creëren en zijn experimenten leidden tot het ontstaan van de Xenomorph.

Niet kapot te krijgen
In Alien: Covenant lijken de Xenomorphs niet kapot te krijgen. Tijdens een gevecht met een van de twee - de Protomorph om precies te zijn - weer Daniels het beest te verpletteren met een kraanarm. Maar uit het audiocommentaar blijkt dat niet genoeg te zijn.

Ridley Scott vertelt namelijk dat de Protomorph, zodra deze op de grond beland is, weer opnieuw vorm zal krijgen. Het beest is wat Scott betreft dus "onverwoestbaar". Dat lijkt ook het geval te zijn bij de andere Protomorph, die in de ruimte terecht komt. Het beest kan prima werken zonder zuurstof en in het vacuüm en lijkt dus ook overleefd te hebben.

Niet te verslaan
James Cameron maakte Aliens en liet daarin zien dat je met een Pulse Rifle prima af kon rekenen met een Xenomorph. En ook in talloze videogames en comics hebben we gezien dat de beesten prima te verslaan zijn. Maar nu Scott weer de baas is over de franchise, lijkt het erop dat hij zijn visie toch wat meer naar voren brengt.

Dat betekent dus dat achteraf de Xenomorph wel onverwoestbaar zou kunnen zijn. Het past ook binnen het punt van David die een ultieme levensvorm wilde maken. Die moet overal tegen kunnen en als het even kan eeuwig leven. Dat is hem dus mogelijk wel gelukt.

NieuwsFilm

meest populair