'Godzilla vs. Kong': Wie van de twee wint het epische gevecht?

'Godzilla vs. Kong': Wie van de twee wint het epische gevecht?

Let op: Dit artikel bevat SPOILERS!

Let op: Dit artikel bevat spoilers.

Na lang wachten is Godzilla vs. Kong in de Verenigde Staten eindelijk te zien. Hier in Nederland moeten we nog wat langer wachten op de epische MonsterVerse-film waarin de twee grootste filmmonsters uit de geschiedenis het eindelijk tegen elkaar opnemen.

Maar dat weerhoudt ons er natuurlijk niet van om alvast te kijken hoe het er straks uit gaat zien. We weten namelijk nu al wie van de twee monsters het epische gevecht wint.

Vanaf dit punt moet je vooral niet verder lezen als je geen zin hebt in SPOILERS.

Een duidelijke winnaar
Heel lang is ons beloofd door regisseur Adam Wingard dat de film een duidelijke winnaar zou hebben. Dat betekent dus dat we moeten weten of King Kong of Godzilla sterker is.

De film laat meerdere gevechten tussen de twee monsters zien. Het eerste gevecht eindigt in schaakmat, waarbij geen van de twee de echte winnaar is. Tegelijkertijd is het wel Godzilla die op dat moment de beste kaarten heeft.

Het tweede gevecht is heel duidelijk voor Godzilla, die duidelijk van Kong wint. Als er een derde gevecht uitbreekt, gaat Kong helemaal los. De twee vechten en het lijkt erop dat Kong wint, tot Godzilla hem uiteindelijk toch nog weet te verslaan. Als de mensheid niet ingegrepen had, dan zou Kong om het leven zijn gekomen.

Ook interessant is dat de twee vervolgens in het allerlaatste gevecht samen moeten vechten tegen de Mechagodzilla. De twee weten dat monster makkelijk te verslaan en gaan daarna uit elkaar. De twee hebben zo hun eigen domein en kunnen dan ook los van elkaar verder leven.

In die zin is er helemaal aan het laatst geen winnaar. Maar duidelijk is wel dat het Godzilla is die de drie gevechten toch steeds in zijn voordeel weet te beslechten.

NieuwsFilm

meest populair