'Godzilla vs. Kong' gaat groots van start in de States

'Godzilla vs. Kong' gaat groots van start in de States

Godzilla vs. Kong gaat voor goud in de States.

Het is een beetje moeilijk voor te stellen, maar de meeste bioscopen in de States zijn weer goed gevuld. In het voorheen erg strikte Los Angeles mogen bioscopen nu 50 procent bezet worden, tot maximaal 200 bezoekers. En dat betekent dat de box office ook weer gaat draaien.

Woensdag ging Godzilla vs. Kong in première op HBO Max en in de bioscopen en nu blijkt dat de film van Warner Bros. op die dag verhoudingsgewijs zeer sterk heeft gepresteerd.

De vierde film in het MonsterVerse heeft namelijk een mooie 9,6 miljoen dollar opgehaald tijdens de Noord-Amerikaanse premièredag. De film draait daar op dit moment in bijna drieduizend zalen. En wordt nu verwacht dat Godzilla vs. Kong de eerste vijf dagen zo'n 30 miljoen dollar gaat ophalen in het thuisland, maar dat kan ook zomaar flink meer zijn.

Topscore wereldwijd
De uiteindelijke box office-score mag nog niet vergeleken worden met de scores pre-corona, maar de prima ontvangen monsterfilm zou zomaar ruim meer dan 300 miljoen dollar kunnen gaan noteren en dan komt deze erg dichtbij de eindscore komen van Godzilla: King of the Monsters. Die film kwam tot 387 miljoen dollar.

Op dit moment staat Godzilla vs. Kong op 133 miljoen dollar wereldwijd en vanaf 29 april zou deze in de Nederlandse bioscopen te zien moeten zijn. Laat maar komen toch?



NieuwsFilm

meest populair