Vertraging 'Avatar'-vervolgen niet alleen door visuele effecten

Vertraging 'Avatar'-vervolgen niet alleen door visuele effecten

James Cameron had nog een reden.

Regisseur James Cameron werkte jarenlang aan meerdere vervolgen op Avatar uit 2009. In december 2022 kunnen we zien wat hem die jaren gebracht hebben.

Samen met een hele rits schrijvers ontwikkelde Cameron de vervolgfilms waarin we meer zien van Jake Sully, Neytiri en de planeet Pandora. Wederom zal er gevochten worden tussen de mensheid en de Na'vi.

Heel veel verhalen afwijzen
De tweede Avatar-film laat lang op zich wachten. Hij gaat pas 13 jaar na het origineel in première, pijnlijk laat voor heel wat fans van de franchise. Een van de redenen achter deze vertraging is het feit dat Cameron de visuele effecten weer een niveau hoger wilden tillen.

Maar het lijkt er nu ook op dat Cameron er lang over deed om met zijn schrijversteam een goed verhaal te vinden. Hij wilde vooral dat de kijker weer getransporteerd zou worden naar Pandora.

Cameron wilde vooral de elementen uit de eerste film die zo goed vielen, weer terugbrengen. "Wat werkte, was dat de film je een droomachtig gevoel van daar-zijn gaf. Je voelde je alsof je daar was, een veilige plek, waar je ook wilde zijn," aldus Cameron.

NieuwsFilm

meest populair