'Godzilla vs. Kong'-vervolg moet nauwelijks nog mensen hebben

'Godzilla vs. Kong'-vervolg moet nauwelijks nog mensen hebben

Dat vindt regisseur Adam Wingard in elk geval.

Niemand lijkt de MonsterVerse-films om hun belangrijke menselijke personages. In plaats daarvan gaan mensen naar de epische blockbusters om te zien hoe grote monsters met elkaar vechten.

Volgens regisseur Adam Wingard, die ons Godzilla vs. Kong bracht, kunnen de films het in de toekomst dan ook beter doen met minder menselijke personages.

Minder mensen
Wingard toevoeging aan de franchise is goed ontvangen. Maar de verhaallijnen rond mensen werden het meest bekritiseerd door fans en door critici, met name omdat het niet voelde alsof de mensen echt waren. Daar is Wingard het ogenschijnlijk wel mee eens.

"Ik denk dat Godzilla vs. Kong de eerste film was waarin we de mensen echt hebben kunnen negeren en hele scènes konden maken waarin we de monsters volgden. Dat is wat VFX en verhaal betreft echt een grote ontwikkeling," begon hij.

"Wat mij betreft zou er in een volgende MonsterVerse-film echt volledig gefocust moeten worden op de monsters. Voor mijn gevoel om je maximaal 30 procent van de tijd naar mensen moeten kijken en de rest van de tijd monsters zien. Daarmee gooi je het hele concept op z'n kop van wat veel van dit soort films bieden. Maar volgens mij zijn mensen daar wel klaar voor."

De vraag is nu vooral of filmstudio's Warner Bros. en Legendary daar wel aan willen. De deal die ze sloten bestond uit vier films en is nu voorbij. Of er nog een film komt hangt vooral af van de box office van deze film, evenals de prestaties van de film op HBO Max.

NieuwsFilm

meest populair