'Godzilla vs. Kong': Komen er nog wel meer films of is het gedaan met het MonsterVerse?

'Godzilla vs. Kong': Komen er nog wel meer films of is het gedaan met het MonsterVerse?

Komen er nog meer films of is het gedaan?

Het zou heel goed kunnen dat Godzilla vs. Kong de laatste film in het MonsterVerse is. Het is in elk geval de culminatie van waar bijna een decennium naar opgebouwd is.

Schrijver Max Borenstein vertelt dat hij niet weet wat de planning is voor de toekomst van het filmuniversum. Maar hij hoopt dat er ruimte is voor meer. "Hopelijk komt er meer, maar ik weet het niet zo goed. Dit is in elk geval de top, of het plateau, waar iedereen op mikte," aldus Borenstein.

De ambitie vervuld
"Dit is het punt waar we al vanaf het begin hoopten te komen. Dus ik kijk er wel naar uit wat de toekomst brengt. Dit paste in elk geval bij de plannen die we hadden voor de twee personages en was echt iets waar we naar opbouwden. Wat we in toekomstige films kunnen doen? Ik weet het niet."

Wel blijkt het oorspronkelijk de bedoeling te zijn geweest om met een scène na de aftiteling te verwijzen naar de toekomst. Dat zegt regisseur Adam Wingard:

"We maakten een scène voor na de aftiteling, maar gebruikten die uiteindelijk in de film. Want we namen het op tijdens het maken van de film, en realiseerden ons dat we iets nodig hadden voor aan het einde. We hadden deze beelden en dachten toen: waarom gebruiken we dit niet in de film zelf? En het werkt heel goed," aldus Wingard. "Eigenlijk was het ook logisch, want we wilden niet iets specifieks opzetten."

NieuwsFilm

meest populair