Hilarisch slechte Sovjet 'Lord of the Rings'-versie terug te vinden : kijk 'm hier

Hilarisch slechte Sovjet 'Lord of the Rings'-versie terug te vinden : kijk 'm hier

De Fellowship of the Ring had een verfilming in de Sovjet-Unie.

Als je dacht dat Peter Jackson de eerste regisseur was die zich gewaagd heeft aan een live-action Lord of the Rings-verfilming, dan vergis je je. Er is namelijk een lang verloren gewaande verfilming opnieuw ontdekt.

In 1991 maakte men in de Sovjet-Unie een verfilming van The Fellowship of the Ring. De low-budget film werd daarmee tien jaar eerder uitgebracht dan de trilogie van peter Jackson, en komt ook duidelijk uit een ander tijdperk.

Lachwekkend slecht
De lachwekkend slechte film ziet er niet uit alsof deze in de jaren negentig uitgebracht is. We zien behoorlijk rudimentaire sets en kostuums, behoorlijk slechte green-screen effecten en veel scènes ogen meer als een theaterproductie dan iets anders.

Daar komt nog bij dat de muziek van Andrei Romanov van rockband Akvarium, de boel een Sovjet-ambience geeft. De film verscheen slechts eenmaal op televisie en werd vervolgens in de archieven van Leningrad Television verborgen.

Slechts weinigen wisten van het bestaan van deze film, tot deze vorige week door 5TV (de opvolger van Leningrad Television) op YouTube geplaatst werd. Hier kan je het eerste deel bekijken. Sterkte:



NieuwsFilm

meest populair