Een cross-over tussen 'John Wick' en 'Nobody'? Regisseur geeft antwoord

De actiefilms grenzen in ieder geval wel goed aan elkaar.

Bram de Groot 6 april 2021 12:02 in Algemeen
De afgelopen jaren werden we vermaakt met drie films over het personage John Wick, uiteraard gespeeld door Keanu Reeves. De film haalde inspiratie uit heel wat eerdere films, maar de wraak nemende Wick weet ook veel andere filmmakers te inspireren.

Recent verscheen de film Nobody met niemand minder dan Breaking Bad-acteur Bob Odenkirk als een soort John Wick. Tijd voor een cross-over?

John Wick vs. Nobody
In gesprek met Indie Wire ging regisseur Ilya Naishuller in op de kans dat er een spin-off komt.

"Ik hou ervan als de mensen vragen: 'Is het hetzelfde universum?' Dan denk ik: 'Oké, ik kan daar nog niets over zeggen. Maar wat je zou kunnen doen, is kijken welke studio welke film heeft gemaakt en dan nadenken over de realiteit van het maken van een cross-over. Dat is alles wat ik zal zeggen. Ik bedoel, alles is mogelijk. Er zijn zeker vreemdere dingen gebeurd, maar ja," aldus de realistische Naishuller.

Nobody verschijnt nog in de Nederlandse bioscopen. Als alles goed gaat, dan is dat op 15 mei dit jaar.


Het is ondertussen bekend dat er een flinke reeks films en series komt in het "John Wick Universe". Er wordt al gewerkt aan twee vervolgfilms, waarvan John Wick: Chapter 4 in 2022 moet verschijnen. Ook moeten de spin-off film Ballerina en de spin-off serie The Continental verschijnen.

NieuwsFilm