Algemeen

Wordt 'Dune' opeens een enorm probleem voor Warner Bros.?

Legendary Pictures zou Dune nog wel eens van HBO Max kunnen houden.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Warner Bros. verraste eind 2020 vriend en vijand door aan te kondigen dat al zijn bioscoopfilms in 2021 in de eerste maand na de release ook gelijk op HBO Max komen te staan. Bioscopen, filmmakers en filmliefhebbers waren niet blij.

Toch bleek de keuze helemaal nog niet zo raar. Ondanks dat iedereen de grootste films op het witte doek wil zien, zal ook de filmwereld voorlopig nog gebukt gaan onder allerlei COVID 19-regels. In de eerste helft van 2021 hanteert Disney een vergelijkbare aanpak voor een aantal van zijn titels.

Nog geen besluit over Dune
In een artikel over de succesvolle release van Godzilla vs. Kong, de MonsterVerse-film die ondertussen op $300 miljoen wereldwijd staat, wordt aangegeven dat Dune mogelijk niet direct op HBO Max komt te staan.

Voor Godzilla vs. Kong troffen Warner Bros. en Legendary Pictures, de studio achter Dune en onderdeel van het Chinese Wanda Group, al een regeling. De samenwerkende studio's zijn het echter nog altijd niet eens over de releasestrategie voor de film van regisseur Denis Villeneuve.

Succes Godzilla vs. Kong een breekpunt?
Dat Godzilla vs. Kong het nu erg goed doet in de bioscopen zou een extra reden voor Legendary Pictures kunnen zijn om de film niet direct digitaal te laten verschijnen. Ook de bioscoopwereld zou nog wel eens de kant van Legendary kunnen kiezen.

Hoe het ook gaat. Dune staat gepland voor begin oktober 2021. De coronacijfers gaan bepalen of de wereldwijde bioscopen dan volop geopend zijn en het zal voor Warner Bros. mogelijk nog een hele kunst worden om zich aan de belofte aan zijn abonnees te houden om Dune gelijk op HBO Max te zetten.8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

shellghost

Avatar

Oktober pas. Dat zijn zorgen voor morgen.
Ik wil deze wel heel graag op het grote scherm zien eerlijk gezegd.

Speedster

Avatar

Bioscopen zullen zich er toch wel bij moeten neerleggen dat ze in hun huidige vorm niet heel lang meer zullen bestaan, ze wat creatiever uit de hoek zullen moeten komen. Corona heeft enkel het proces versneld van streaming (en releases) maar het is altijd al onvermijdelijk geweest. Deze keuze afnemen van de mensen (thuis vs bios) zullen ze niet waarderen denk ik, zelf niet na corona.

Filmhead

Avatar

In de bios heb je geen gillend kind of zeurende partner. Toch wel terug fijn als het ooit weer open kan gaan, alleen al daarom

Jeroenevertp

Avatar

Je kunt niet zomaar aannemen dat "iedereen de grootse films op het witte doek wil zien". Er zijn genoeg mensen blij met het feit dat het snel op streamingsdiensten beschikbaar komt. Laat mensen toch eens hun eigen mening vormen ipv alles zo in te vullen

Overlord

Avatar

Ik ga 100% voor het witte doek, en zal hem later ongetwijfeld thuis ook nog wel een paar keer gaan bekijken.
De bioscoop blijft het beste verdien model voor de film studio's en het publiek zal ook wel blijven komen.
Met de komst van TV, videotheken, DVD etc werd ook geroepen dat dat het einde van de bioscopen zou inuiden maar niets bleek minder waar. Een bioscoopbezoek is een uitje, waar je optimaal van film kan genieten.

PRIME

Avatar

@Speedster
Wat voor creatiefs moeten bioscopen dan verzinnen? Sommige branches hoeven niet vernieuwend te zijn, zolang het maar goed geregeld is. 4D vind ik bijv. helemaal niets. Grappig voor een keertje, maar ik vind een IMAX (of kleine zaal) nog steeds prima.
Ik mag hopen, en gelukkig zien we dat al, dat bioscopen nog lang zullen bestaan.
Een hybrid versie van een bios-release en een streaming release boeit me niets. Je betaalt de hoofdprijs voor een film in je eigen woonkamer, terwijl die drie maanden later gratis is. I'll pass.

Popcultuurfreak

Avatar

Ben het absoluut niet eens met Speedster.
Er is gewoon geen ruimte door de coronaperiode. Je gaat toch ook niet zeggen dat de horeca faalt omdat mensen thuis ook een maaltijd kunnen maken?
Het gaat om een ervaring en vaak is de bios ervaring wel een ding voor mij en andere mensen. Voor kinderfeestjes, voor een date en voor als je gewoon een finale wilt volgen van een goede filmreeks als Harry Potter.
(Het probleem is helaas dat er weinig goede filmreeksen zijn tegenwoordig).

Gigan72

Avatar

Vanaf 21 april komen er ( misschien ) versoepelingen voor winkels en mogen de terrassen weer open
En als ik zo verder lees zijn binnen activiteiten pas als laatse aan de beurt en daar valt de bioscoop ook onder en dat zou dan op zijn vroegst pas juli zijn.

Dus denk wel dat het goed komt voor Dune
De vraag is gaan we bv Mortal Kombat of Godzilla vs Kong nog wel zien in de bios of wordt dat het zelfde verhaal als bij Wonder Woman 84 die hier niet meer in de bios is uitgekomen.

NieuwsFilm

meest populair