Wordt 'Dune' opeens een enorm probleem voor Warner Bros.?

Legendary Pictures zou Dune nog wel eens van HBO Max kunnen houden.

Warner Bros. verraste eind 2020 vriend en vijand door aan te kondigen dat al zijn bioscoopfilms in 2021 in de eerste maand na de release ook gelijk op HBO Max komen te staan. Bioscopen, filmmakers en filmliefhebbers waren niet blij.

Toch bleek de keuze helemaal nog niet zo raar. Ondanks dat iedereen de grootste films op het witte doek wil zien, zal ook de filmwereld voorlopig nog gebukt gaan onder allerlei COVID 19-regels. In de eerste helft van 2021 hanteert Disney een vergelijkbare aanpak voor een aantal van zijn titels.

Nog geen besluit over Dune
In een artikel over de succesvolle release van Godzilla vs. Kong, de MonsterVerse-film die ondertussen op $300 miljoen wereldwijd staat, wordt aangegeven dat Dune mogelijk niet direct op HBO Max komt te staan.

Voor Godzilla vs. Kong troffen Warner Bros. en Legendary Pictures, de studio achter Dune en onderdeel van het Chinese Wanda Group, al een regeling. De samenwerkende studio's zijn het echter nog altijd niet eens over de releasestrategie voor de film van regisseur Denis Villeneuve.

Succes Godzilla vs. Kong een breekpunt?
Dat Godzilla vs. Kong het nu erg goed doet in de bioscopen zou een extra reden voor Legendary Pictures kunnen zijn om de film niet direct digitaal te laten verschijnen. Ook de bioscoopwereld zou nog wel eens de kant van Legendary kunnen kiezen.

Hoe het ook gaat. Dune staat gepland voor begin oktober 2021. De coronacijfers gaan bepalen of de wereldwijde bioscopen dan volop geopend zijn en het zal voor Warner Bros. mogelijk nog een hele kunst worden om zich aan de belofte aan zijn abonnees te houden om Dune gelijk op HBO Max te zetten.



NieuwsFilm

meest populair