Celebrity

Actrice Thandie Newton wil voortaan met haar échte naam op de aftiteling staan

Vanaf nu zal er Thandiwe Newton te lezen zijn.

door FilmTotaal om 12:23 in Celebrity
Thandie Newton is al jarenlang een bekende actrice. Zo was ze in 2001 al te zien in de met een Oscar bekroonde film Crash, maar ook in recente jaren speelde ze in grote projecten mee zoals Solo: A Star Wars Story en de serie Westworld. Nu blijkt dat sinds het begin van haar carrière haar naam altijd verkeerd in de generiek van films en series stond.

Hier laat 48-jarige actrice zich tijdens een recent interview over uit. Haar echte naam is namelijk Thandiwe Newton. Ze wil vanaf nu dan ook met deze naam op de aftiteling van elk project staan. Thandiwe betekent 'geliefd' in de Afrikaanse taal Shona.

Foutje
Zo zegt de actrice: ''Mijn echte naam, Thandiwe, werd verkeerd geschreven voor de eindgeneriek van mijn eerste project. De 'w' werd namelijk vergeten. Mijn naam is echter altijd al Thandiwe geweest en ik wil deze graag weer gaan gebruiken''.

Newton acteerdebuut was sowieso niet alleen maar even leuk. Buiten het feit dat voor het romantische drama Flirting met Nicole Kidman haar naam verkeerd werd geschreven, kreeg ze ook te horen van regisseur John Duigan dat haar huidskleur donkerder gemaakt moest worden.

'Verkeerde' huidskleur
''Ik moest een heel weekend mijn lichaam insmeren met kokosnootolie'' gaat Newton verder. ''Ik wilde natuurlijk maar wat graag mijn eerste filmrol bemachtigen, maar achteraf gezien realiseerde ik me wel dat het ging over colorism, ofwel discriminatie op basis van huidskleur''.

''Ik heb al vaak genoeg te horen gekregen dat ik te zwart was, of juist niet zwart genoeg. Ik ben altijd zwart, maar op de duur weet ik niet meer wat men van me verwacht''.

NieuwsFilm

meest populair