Crash (2004)

It's not like things are black and white.

Zelden was een soap zo effectief.
play

7,4 details

  • 112 Min
  • Drama
  • Duitsland
  • Verenigde Staten
112 Min Duitsland

Het verhaal volgt een groep mensen van verschillende komaf in de straten van Los Angeles, terwijl hun levens elkaar kruisen. De rode draad is een moordzaak, en de detective die belast is met het onderzoek.

Regie
Paul Haggis
Cast
Sandra Bullock, Don Cheadle, William Fichtner, Matt Dillon, Keith David, Jennifer Esposito, Loretta Devine, Tony Danza, Dato Bakhtadze, Karina Arroyave, Eddie J. Fernandez, Ime Etuk, Art Chudabala, Sean Cory, Howard Fong.
Budget
$ 6.500.000
Opbrengst
$ 98.410.061
Release
10.09.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: Paul Haggis | Cast: Matt Dillon (Ryan), Don Cheadle (Graham Waters), Chris ‘Ludacris’ Bridges (Anthony), Michael Peña (Daniel), Sandra Bullock (Jean Cabot), e.a. | Speelduur: 113 min.

Jean Renoir, de regisserende zoon van de impressionistische schilder Pierre Auguste Renoir, zei ooit dat de tragedie van het leven bestaat uit het feit dat iedereen zijn redenen heeft. Het is prima als Chuck Norris de dief van de gameboy van zijn zoontje neerknalt met een vette bazooka. Het was immers een gewetenloze schurk. Veel erger is het als de dader een reden heeft, en de gameboy wel moest jatten omdat zijn zoontje anders helemaal geen pakjes vindt onder de reeds kale kerstboom. Redenen zorgen ervoor dat goed en kwaad haast ophouden te bestaan, en uiteindelijk iedereen verliest.

In Crash heeft iedereen niet alleen zijn redenen, maar ook zijn racistische vooroordelen. De blanke Jean ziet twee zwarte mannen over straat lopen en voelt zich onmiddellijk geïntimideerd. De twee mannen zien de vrouw verschrikt wegduiken en concluderen meteen dat het komt omdat ze zwart zijn, alle blanken zijn immers racisten. Ze hebben gelijk, al konden ze dat zelf niet weten. Net als Jean, wiens auto door de twee wordt gejat. In Crash is alles grijzer dan grijs, en daardoor pik- en pikzwart.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Crash Nieuwsberichten

Laatste reacties

hansbeer

"...Amores Perros bedoel ik inderdaad! (Hoe kom ik nou bij Chiens mmm) Gisteren toch weer Crash ge......"

ghossler

"...Dit is zo een mooie en goede film... alles is gewoon perfect ! Deze moet je zien!..."

Bukowski

"...[quote=hansbeer][...] en een Spaanstalige film (iets met Chiens [...][/quote]Bedoel je niet iets met......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Crash

acties