Daniel Craig en Rian Johnson krijgen torenhoog salaris voor 'Knives Out'-sequels

Daniel Craig en Rian Johnson krijgen torenhoog salaris voor 'Knives Out'-sequels

Dat is nog eens lekker cashen...

Dat het verrassend leuke Knives Out (2019) van Rian Johnson een vervolg ging krijgen, was al zeker, maar niemand had kunnen voorspellen dat Netflix meteen twee sequels in de whodunit-franchise zou gaan bestellen voor maar liefst $450 miljoen dollar.

Johnson moet de vervolgfilms wederom gaan schrijven en regisseren en in ieder geval is van hoofdrolspeler Daniel Craig (die rechercheur Benoit Blanc speelt) bekend dat hij tweemaal terug moet keren.

Een nieuw rapport van THR heeft nieuwe details laten vallen die eerdere berichten tegenspreken. Zo zou er iets meer geld in de deal worden gestoken, namelijk $470 miljoen dollar, en melden de bronnen dat zowel Johnson als Craig een salarisstrookje van $50 miljoen dollar per film gaat opstrijken, wat dus neerkomt op $200 miljoen dollar totaal, enkel voor hun twee.

"Respect the filmmaker"
De deal bevat verder weinig voorwaarden, behalve dat Johnson volledige creatieve controle heeft, Craig in beide vervolgfilms moet verschijnen en de rest van het productiebudget ongeveer net zo hoog moet zijn als het origineel (dat $40 miljoen dollar kostte).

Gezien het totaalbedrag zal dit geen probleem worden en het toont aan dat de streamingdienst erg veel vertrouwen heeft. De opnames van Knives Out 2 starten over twee maanden in Griekenland.

NieuwsFilm

meest populair