Algemeen

Daniel Craig en Rian Johnson krijgen torenhoog salaris voor 'Knives Out'-sequels

Dat is nog eens lekker cashen...

door Arjen Rooseboom om 14:25 in Algemeen
Dat het verrassend leuke Knives Out (2019) van Rian Johnson een vervolg ging krijgen, was al zeker, maar niemand had kunnen voorspellen dat Netflix meteen twee sequels in de whodunit-franchise zou gaan bestellen voor maar liefst $450 miljoen dollar.

Johnson moet de vervolgfilms wederom gaan schrijven en regisseren en in ieder geval is van hoofdrolspeler Daniel Craig (die rechercheur Benoit Blanc speelt) bekend dat hij tweemaal terug moet keren.

Een nieuw rapport van THR heeft nieuwe details laten vallen die eerdere berichten tegenspreken. Zo zou er iets meer geld in de deal worden gestoken, namelijk $470 miljoen dollar, en melden de bronnen dat zowel Johnson als Craig een salarisstrookje van $50 miljoen dollar per film gaat opstrijken, wat dus neerkomt op $200 miljoen dollar totaal, enkel voor hun twee.

"Respect the filmmaker"
De deal bevat verder weinig voorwaarden, behalve dat Johnson volledige creatieve controle heeft, Craig in beide vervolgfilms moet verschijnen en de rest van het productiebudget ongeveer net zo hoog moet zijn als het origineel (dat $40 miljoen dollar kostte).

Gezien het totaalbedrag zal dit geen probleem worden en het toont aan dat de streamingdienst erg veel vertrouwen heeft. De opnames van Knives Out 2 starten over twee maanden in Griekenland.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

centr1no

Avatar

Klinkt als een verlate 1 April grap en is totaal ongeloofwaardig.
Als iemand alle bedragen verdubbeld heeft zou ik het misschien geloven.

Master Of Films

Avatar

Zo, dus Ruin Johnson krijgt het lekker druk met zijn eigen franchise. Maar nog steeds geen officiele woord dat Ruin Johnson echt terug gaat naar Star Wars. Behalve dan het bericht van 4 jaar(!) geleden.

Magnanimous

Avatar

Terecht. Die mensen moeten ook eten.

SeanDeNiro

Avatar

$ 50.000.000 per film. Ik vind het achterlijk maar het zal de marktwerking wel zijn. KO was een leuke film dus laat maar komen die 2 vervolgen.

Maac

Avatar

Deel 1 was vreselijk.

Gigan72

Avatar

Dit slaat echt nergens op.
50 mil uitgeven aan een regiseur en 50mil aan een acteur per film
Zo kosten films straks 500 mil of meer als ze dit blijven doen
En straks zeuren ze maken geen winst meer.

David Mills

Avatar

De mens leert niet. De hele filmindustrie ligt op zijn gat maar ze blijven gewoon salarissen betalen van $50.000.000,-. Het lijkent wel de voetbalindustrie.... en daar liggen ook veel clubs op omkiepen en vragen nu salarisoffers van de spelers. Dit is geen gezond financieel beleid.

Fluffer

Avatar

Dit was echt overbodig , deel 1 was vreselijk saai.

Decepticon

Avatar

Zoals jullie boven mij ook al zeggen, dit kan nooit. En dit financieel beleid kan inderdaad ook nooit goed blijven gaan, dan ga je vanzelf failliet.

neo123

Avatar

Jezus , zijn dagen dat ik het niet verdien. Maar idd dom financieel beleid ook. Knives out kostte iets van 50 miljoen totaal en nu ga je dit soort bedragen uitgeven.

NieuwsFilm

meest populair