Gore Verbinski wees 'Pirates of the Caribbean 5' af en onthult waarom

Gore Verbinski wees 'Pirates of the Caribbean 5' af en onthult waarom

De regisseur kreeg de regiestoel aangeboden maar zag het niet zitten.

De laatste paar Pirates of the Caribbean-films scoorden niet goed bij critici. Maar waarom besloot de regisseur van het origineel, Gore Verbinski, niet terug te keren voor de vijfde film, Salazar's Revenge?

Verbinski maakte in 2003 de eerste film in de franchise, The Curse of the Black Pearl en de twee vervolgen. Het waren succesvolle films, maar de twee vervolgen waren een stuk duisterder, tragischer van toon en ook complexer qua mythologie dan het origineel. Daardoor werden die al minder goed ontvangen en besloot Verbinski zich op andere projecten te richten.

Vijfde film
Tegelijk wilde Disney graag dat Verbinski na het falen van On Stranger Tides terug zou keren voor een nieuw deel. Dat wilde hij niet.

Volgens Verbinski zat er "geen andere dan een financiële reden" achter het maken van een vijfde deel in de franchise. En die gedachtegang lijkt, als je kijkt naar de box office en de recensies, een goede te zijn geweest.

Op dit moment zoekt Disney naar manieren om de franchise nieuw leven in te blazen. Gekeken wordt naar twee verschillende projecten, waaronder een film vol nieuwe gezichten en eentje die zich focust op vrouwelijke piraten.

NieuwsFilm

meest populair