Featured

Gore Verbinski wees 'Pirates of the Caribbean 5' af en onthult waarom

De regisseur kreeg de regiestoel aangeboden maar zag het niet zitten.

door Jim Pedd om 08:29 in Featured
De laatste paar Pirates of the Caribbean-films scoorden niet goed bij critici. Maar waarom besloot de regisseur van het origineel, Gore Verbinski, niet terug te keren voor de vijfde film, Salazar's Revenge?

Verbinski maakte in 2003 de eerste film in de franchise, The Curse of the Black Pearl en de twee vervolgen. Het waren succesvolle films, maar de twee vervolgen waren een stuk duisterder, tragischer van toon en ook complexer qua mythologie dan het origineel. Daardoor werden die al minder goed ontvangen en besloot Verbinski zich op andere projecten te richten.

Vijfde film
Tegelijk wilde Disney graag dat Verbinski na het falen van On Stranger Tides terug zou keren voor een nieuw deel. Dat wilde hij niet.

Volgens Verbinski zat er "geen andere dan een financiële reden" achter het maken van een vijfde deel in de franchise. En die gedachtegang lijkt, als je kijkt naar de box office en de recensies, een goede te zijn geweest.

Op dit moment zoekt Disney naar manieren om de franchise nieuw leven in te blazen. Gekeken wordt naar twee verschillende projecten, waaronder een film vol nieuwe gezichten en eentje die zich focust op vrouwelijke piraten.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NoahMeeuws

Avatar

Gister weer gezien. Wat een rukfilm.

Coola

Avatar

Binnenkort de film reeks maar weer eens kijken. At world's End en Dead Men Tell No Tales blijven de beste uit de reeks.

Speedster

Avatar

Eerste drie blijven imo beste. Vind deel 2 e 3 persoonlijk zelf beter dan 1 :D

Artificialis

Avatar

Alle Pirates films zijn attracties. Niets mis mee.

Wimmeke

Avatar

Het zal en flutfilm worden zonder dat depp er in mee speelt het moet opvolgen op de vorige films...op elk vervolg blijft de acteur mee gaan verander deze word het en ramp...

NieuwsFilm

meest populair