Celebrity

Paul Verhoeven reageert op Sharon Stone's beruchte 'Basic Instinct'-scène

De actrice beweert dat ze van niks wist, maar volgens de regisseur klopt dit niet.

door FilmTotaal om 11:37 in Celebrity
Recentelijk bracht Sharon Stone haar memoires uit, genaamd The Beauty of Living Twice. Hierin staat o.a. dat de actrice pas tijdens een vertoning van Basic Instinct erachter kwam dat haar vagina bij het kruisen van haar benen in beeld kwam, iets wat Paul Verhoeven niet verteld zou hebben. Hij reageert er nu zelf op.

Zo zegt de 82-jarige Nederlandse regisseur: ''Ik heb het al vaker gezegd, maar ik zal het nog eens zeggen: ik ben het niet eens met haar visie op het maken van dat shot. Zij zegt dat ze er niks van afwist, of niet had begrepen of zo. Maar dat was toen niet waar, dus dat blijft niet waar''.

Inspiratie
Verhoeven liet weten hoe hij op het idee kwam: ''De scene is geïnspireerd door een Nederlandse vrouw. Ze was iets ouder dan ik en kwam heel ondeugend over. Ze deed dit op een studentenfeestje''.

''Dit verhaal deelde ik met Sharon. Toen ik voorstelde dit ook in de film te doen vond zij het zelf een fantastisch idee. Later is ze dat dus blijkbaar anders gaan zien...''

Ander verhaal
In haar boek laat Stone weten dat ze Verhoeven geslagen zou hebben aangezien zij niet op de hoogte was van de scene. De regisseur zegt dat dit verhaal echter ook niet klopt.

''Ze kwam meteen naar me toe. Ik zat in de montagekamer toen ze mij kwam zeggen dat dat shot eruit moest. Zij dacht dat ze anders nooit kans op een Oscarnominatie zou maken. Maar ik werd niet geslagen. Mijn monteur was aanwezig en hij kan mijn versie bevestigen. Ik kan me achteraf wel voorstellen dat dit wel had willen doen''.

Respect
Ondanks het feit dat de twee bekendheden hele andere versies vertellen, heeft Verhoeven veel respect voor Stone: ''Ze levert een unieke performance. Als er niet zo goed geacteerd was, trouwens ook door Michael Douglas, en het script niet zo goed was of we die prachtige muziek niet hadden gekregen, dan had niemand het ooit nog gehad over die twee benen die over elkaar slaan''.

''Dat haar herinnering soms wat afwijkt van die van mij, doet niks af aan mijn waardering voor haar. Veel belangrijker dan dat ene shot is dat Sharon die rol absoluut magnifiek speelde. Ik geloof niet dat iemand anders dat ooit beter had gekund''

NieuwsFilm

meest populair