Algemeen

'WandaVision'-maker legt een van de meest controversiële elementen uit

Een foute keuze achteraf, maar wel eentje met goede intenties.

door Jim Pedd om 13:56 in Algemeen
WandaVision-bedenker Jac Schaeffer zegt dat er een behoorlijk verdrietige reden is waarom acteur Evan Peters de rol van Quicksilver speelde in de serie.

De broer van Wanda Maximoff was in de serie te zien en een van de meer controversiële elementen van de serie. Dat met name omdat sommige mensen hoopten dat Peters daarmee de X-Men versie van Quicksilver zou spelen, die hij ook in de films van Fox speelde. Uiteindelijk was dat niet het geval.

Een slimme verwijzing
Tegenover Empire Magazine vertelt Jac Schaeffer dat de casting van Evan Peters vooral een meta-grap was. Maar ook een slimme manier om te verwijzen naar de wijze waarop je geheugen aangetast kan worden door rouw.

"Er kwam een rouwtherapeut langs, en we deden onderzoek naar rouw. Veel daarvan gaat over de manier waarop mensen zich gezichten herinneren," begon Schaeffer.

"De angst van het vergeten van de gezichten van je geliefde. Je die verkeerd herinneren, of soms ook actief herinneringen veranderen als een manier om jezelf te beschermen. En wij dachten dat, door Evan [Peters] in de rol te casten, we niet alleen dat effect op Wanda konden laten zien, maar ook een extra laag toe konden voegen voor het publiek."

Het was dus een zet die goed bedoeld was.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Renegade

Avatar

En toch erg jammer.

Magnanimous

Avatar

jaja, was een leuk idee op papier. Maar in de praktijk zijn de echte fans een worst voorgehouden en meer niet. Jammer.

Sunspot

Avatar

Laat maar zitten dan!

Artificialis

Avatar

Het was leuk geweest als Wanda op één of andere manier een verbinding met het X-Men universe van Fox had weten te leggen. Het multiversum maakt alles mogelijk. Hetzelfde gebeurt nu immers ook met Spider-Man.

Cyclingnerd

Avatar

Ik ben na één aflevering afgehaakt. Vond er werkelijk niets aan.

Artificialis

Avatar

^ De eerste twee afleveringen zijn niet echt een goede indicator voor wat er later gaat gebeuren. Wat begon als een sitcom eindigt in feite in een MCU blockbuster film.

aspers

Avatar

Toch een vreemde beslissing. Ze wisten echt wel wat de fans hiervan gingen denken.

Maar verder een top serie! Nog even wachten en dan maar eens aan The Falcon beginnen.

RogueWon

Avatar

^alsof alle fans over de hele wereld allemaal hetzelfde denken. Ikzelf vond het een leuke actie en had er helemaal geen probleem mee. Zoveel heisa om niks

Lurking metafan

Avatar

Nog steeds een gemiste kans.

Ze hadden de gelegenheid Evan Peters als een intro into the multiverse te kunnen gebruiken, sterker nog, het zou een briljante meesterzet zijn geweest als ze het hadden gebruikt om te verklaren 'Alles is canon!', X-Men, vorige Spiderman series, Fantastic Four, allemaal canon met elk hun eigen wereld en universum in het multiversum => dan hadden ze meteen een rijk geschakeerd, gevarieerd multiversum met 20+ jaar aan films om op voort te bouwen.

Jammer, dus... Smiley face

ReneZietNog

Avatar

Vond het wel een goede zet. Hiermee is duidelijk gemaakt dat de Xmen verse geen toekomst heeft in de MCU. Lekker opnieuw beginnen met the Mutants

Sunspot

Avatar

@Lurking Megafan

Nou, zou mooi kunnen zijn, alles samen...

NieuwsFilm

meest populair