'WandaVision'-maker legt een van de meest controversiële elementen uit

'WandaVision'-maker legt een van de meest controversiële elementen uit

Een foute keuze achteraf, maar wel eentje met goede intenties.

WandaVision-bedenker Jac Schaeffer zegt dat er een behoorlijk verdrietige reden is waarom acteur Evan Peters de rol van Quicksilver speelde in de serie.

De broer van Wanda Maximoff was in de serie te zien en een van de meer controversiële elementen van de serie. Dat met name omdat sommige mensen hoopten dat Peters daarmee de X-Men versie van Quicksilver zou spelen, die hij ook in de films van Fox speelde. Uiteindelijk was dat niet het geval.

Een slimme verwijzing
Tegenover Empire Magazine vertelt Jac Schaeffer dat de casting van Evan Peters vooral een meta-grap was. Maar ook een slimme manier om te verwijzen naar de wijze waarop je geheugen aangetast kan worden door rouw.

"Er kwam een rouwtherapeut langs, en we deden onderzoek naar rouw. Veel daarvan gaat over de manier waarop mensen zich gezichten herinneren," begon Schaeffer.

"De angst van het vergeten van de gezichten van je geliefde. Je die verkeerd herinneren, of soms ook actief herinneringen veranderen als een manier om jezelf te beschermen. En wij dachten dat, door Evan [Peters] in de rol te casten, we niet alleen dat effect op Wanda konden laten zien, maar ook een extra laag toe konden voegen voor het publiek."

Het was dus een zet die goed bedoeld was.

NieuwsFilm

meest populair