'Black Widow' gaat flink verdienen aan de box office, juist door het uitstel

'Black Widow' gaat flink verdienen aan de box office, juist door het uitstel

Dat Marvel de film uitstelde is goed.

Recent bevestigde Marvel Studios dat Black Widow weer uitgesteld is. De film komt nu niet in mei uit in de bioscoop, maar wordt in juli uitgebracht. Een release die zowel op Disney+ als in de bioscoop plaatsvindt.

Volgens The Observer was dat een goede keuze van Disney en Marvel. De film zou nu namelijk een hogere box office gaan beleven.

Flinke box office
Onder normale omstandigheden is een Marvel-film goed voor 1 miljard dollar aan de wereldwijde box office. Maar de tijden zijn natuurlijk anders, met bioscopen die wereldwijd voor een deel gesloten zijn en publiek dat voor een deel nog niet de weg teruggevonden heeft.

Analist Jeff Bock denkt dat uitstel goed was. Hij stelt dat de release nu op weg is naar een openingsweekend van 45 miljoen dollar in de Verenigde Staten. Daar zou de film aan het einde van de rit zo'n 170 miljoen dollar kunnen verdienen als alles goed gaat.

Maar dat is natuurlijk allerminst zeker. Wel is duidelijk dat "het uitstel van deze film alleen maar kan helpen, en de filmindustrie lijkt intussen steeds meer zijn draai te vinden" volgens Bock. Hoe het loopt is niet zeker, maar de eerste Marvel-film die exclusief op Disney+ te zien is, kan uiteindelijk ook leiden tot een goede verdienste op dat platform.

NieuwsFilm

meest populair