Carrièremissers: Arnold Schwarzenegger als Kalidor in 'Red Sonja'

Carrièremissers: Arnold Schwarzenegger als Kalidor in 'Red Sonja'

Een soort van tegenovergestelde variant...

In onze rubriek 'Carrièremissers' gaan we dieper in op bepaalde keuzes van acteurs/actrices die achteraf gezien niet zo verstandig bleken. Vandaag Arnold Schwarzenegger die vaak wenst dat hij de rol van Kalidor in Red Sonja (1985) nooit had aangenomen.

Normaal slaat het begrip 'misser' op een rol die iemand in het verleden weigerde en daar spijt van heeft, maar in dit geval is de situatie andersom. Schwarzenegger had toentertijd een enorme groep fans verzameld dankzij zijn twee optredens als Conan The Barbarian in 1982 en 1984.

Hoewel Red Sonja in de strips regelmatig opdook naast Conan (de verhalen spelen zich allemaal af in het Hyborian Age tijdperk), wilden de makers niet voor de rechten betalen. Ze dachten dit handig op te lossen door Ahnuld tegenover Brigitte Nielsen te zetten als simpelweg een nieuw personage in de hoop zo alle Conan-fans naar de theaters te lokken.

Schaamteloze kopie
Hij heette dus anders, maar dat was het dan ook. Qua uiterlijk, manier van handelen en praten was het gewoon een schaamteloze kopie van de beroemde barbaar en dat ziet Schwarzenegger 35 jaar later zelf ook in.

Het publiek trapte er eveneens niet in en Red Sonja flopte gigantisch aan de box-office. In zijn biografie noemde Schwarzenegger het onlangs "de slechtste film die hij ooit gemaakt heeft". Hoewel wij nóg slechter kunnen bedenken (kuch, Batman & Robin), is de 19% score op Rotten Tomatoes inderdaad niet bepaald iets om trots op te zijn.

NieuwsFilm

meest populair