'Glee'-sterren herdenken overleden Naya Rivera tijdens GLAAD-awards

'Glee'-sterren herdenken overleden Naya Rivera tijdens GLAAD-awards

In die serie speelde Rivera de lesbische cheerleader Santana Lopez: een icoon voor velen.

De sterren van Glee heeft donderdagavond hun overleden collega Naya Rivera herdacht tijdens de awardceremonie van lhbti-belangenorganisatie. In die populaire musicalserie speelde Rivera de lesbische cheerleader Santana Lopez. Het is dit jaar precies tien jaar geleden dat haar coming-out beleefde.

In een virtueel eerbetoon aan Rivera spraken de acteurs mooie, lovende woorden uit over de actrice. Ze prezen haar onder meer om haar talent en de invloed die ze heeft gehad op de miljoenen kijkers die elke week naar Glee keken.


Statement moeder
Ook werd erop de avond een statement van Rivera's moeder Yolanda Previtire vertoond.

"Naya zou zich vereerd hebben gevoeld voor deze herkenning. Toen Naya te horen kreeg dat Santana lesbisch zou zijn, belde ze me direct op. Toen haar vroeg hoe ze daarnaar keek, zei ze me dat ze het geweldig vond", schrijft zij. "We hadden destijds niet kunnen voorspellen dat haar personage zo'n impact zou hebben op de lhbti-gemeenschap"

Previtire vervolgt: "Naya streefde er altijd naar om op te komen voor zij die niet gehoord worden. Ik denk niet dat ze zich ooit heeft gerealiseerd hoe belangrijk ze wel niet was voor deze wereld. Ik ben dankbaar dat mijn dochter het landschap heeft veranderd van de manier hoe we met elkaar omgaan".

Tragisch overlijden
Rivera kwam op 8 juli vorig jaar op tragische wijze om het leven. Die dag maakte ze samen met haar vierjarige zoontje Josey een vaartochtje op Lake Piru. Tijdens een duik in het water werden de twee overmeesterd door sterke stromingen. Rivera kon haar zoontje nog terug op de boot duwen, maar zichzelf treurig genoeg niet meer in veiligheid brengen.

Rivera mocht slechts 33 jaar oud worden.

NieuwsFilm

meest populair