Legendarische rapper DMX (50) overleden

Legendarische rapper DMX (50) overleden

De hiphop-artiest was te zien in films als Exit Wounds en Cradle 2 the Grave.

De Grammy genomineerde rapper en acteur DMX, wiens echte naam Earl Simmons was, is gisteren op 50-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in New York.

De hiphop-artiest werd een week geleden al opgenomen in het ziekenhuis na een hartaanval. Sinds die ziekenhuisopname zou DMX al in kritieke toestand verkeren en leek de situatie er niet beter op te worden.

DMX werd eind jaren '90 wereldberoemd met platen als 'Party Up (Up in Here). In totaal behaalde hij met 15 platen de Billboard top 100 in Amerika. Niet lang daarna besloot hij te gaan acteren. Hij maakte zijn acteerdebuut in de 'hood classic' Belly uit 1998 en was daarna tegenover Jet Li te zien in de films Romeo Must Die en Cradle 2 the Grave, maar ook naast Steven Seagal in actiefilm Exit Wounds.

Maar ondanks dat het goed ging met zijn carrière, werd het persoonlijke leven van DMX geplaagd door een ernstige drugsverslaving en confrontaties met de politie. Hierdoor was hij jarenlang nog maar weinig actief als muzikant en acteur. In 2016 kreeg hij weer de nodige aandacht doordat de plaat 'X Gone Give It To Ya' te horen was in de eerste Deadpool-film.

De familie van DMX bracht gisteren een verklaring over zijn overlijden naar buiten:

"We brengen vandaag het trieste nieuws naar buiten dat we onze geliefde DMX, geboortenaam Earl Simmons, zijn verloren op 50-jarige leeftijd in het White Plains ziekenhuis. Zijn naaste familie was aan zijn zijde nadat hij de laatste dagen kunstmatig in leven werd gehouden. Earl was een strijder tot het bittere einde. Hij hield van zijn familie en we koesteren de tijd die we met hem hebben doorgebracht. Zijn muziek heeft wereldwijd ontelbare fans geraakt en zijn iconische nalatenschap zal voortduren."

NieuwsFilm

meest populair