'Justice League'-heropnames van Joss Whedon zijn vandalisme

'Justice League'-heropnames van Joss Whedon zijn vandalisme

Dat betoogt schrijver Chris Terrio.

Er komt langzaam steeds meer naar buiten over Justice League van regisseur Joss Whedon. Scenarioschrijver Chris Terrio sprak de afgelopen tijd behoorlijk openhartig over de productie van Whedon en uitte vooral zijn ongenoegen.

Niet alleen veranderde Whedon grote delen van het dialoog en het verhaal, ook werd geclaimd dat hij bijna 75 procent van de film opnieuw opnam. Dat allemaal onder strikte instructies van Warner Bros., dat een film van maximaal 120 minuten wilde hebben.

Niets minder dan vandalisme
In een nieuw interview was Terrio bepaald niet zachtzinnig over de bioscoopversie van de film. Hij gaf tegelijk wel toe dat hij Whedon nooit ontmoet had en dus ook geen idee had van misdragingen op de filmset.

"De bioscoopversie uit 2017 was niets minder dan vandalisme. Zack is waarschijnlijk teveel een gentleman om dat te zeggen, maar ik niet," aldus Terrio. "Ik hoorde alleen zo nu en dan wat over de reshoots. Ik realiseerde mij toen niet hoeveel van de film veranderd zou worden, of eigenlijk verpest."

"Het werd wel duidelijk toen ik met een aantal acteurs sprak. Die vertelden dat het echt een volledige ontmanteling was van alles wat we hadden gedaan tot dan toe. Ik hoorde van niemand dat het een fijne ervaring was. Ik heb Joss nooit ontmoet, ken hem ook niet. Helemaal aan het begin van het proces probeerde ik nog contact met hem op te nemen, via de studiobazen, maar daar hoorde ik nooit iets op terug, wat niet ongewoon is."

NieuwsFilm

meest populair