De 90's cinema herleeft: Zit er ook een 'The Last Boy Scout 2' in het vat?

Danielle Harris houdt er goede hoop op...

De laatste tijd grijpt Hollywood steeds vaker terug op oude successen uit jaren 80 en 90. Deze worden ofwel gereboot of het origineel krijgt jaren later vanuit nostalgisch oogpunt een sequel. Wie kan zich The Last Boy Scout uit 1991 nog herinneren?

In de harde actiefilm van wijlen Tony Scott schitterde (toen nog wel) Bruce Willis met Damon Wayans als een onwaarschijnlijk duo die de moord (op een piepjonge Halle Berry) moeten oplossen en daarmee een corrupte samenzwering aan het licht brengen.

Danielle Harris speelde de dochter van Willis zijn personage en laat nu doorschemeren dat ze maar wat graag terugkeert voor een vervolg:

"Het is één van de personages waar ik gewoon van hield. Ik moet nu al terugkomen voor Halloween, Roseanne en het gerucht gaat binnenkort ook voor de 'Don't Tell Mom The Babysitter's Dead'-remake. Elke rol uit de jaren 90 zou ik wel willen herhalen".

Kritisch slecht, commercieel goed
Hoewel The Last Boy Scout niet bijster goed werd ontvangen, was deze wel een hit en de chemie tussen Willis en Wayans werd geprezen.

Een vervolg behoort zeker tot de mogelijkheden, maar als je kijkt naar hoe slaperig Willis tegenwoordig zijn rollen vertolkt, zou dit eerder een reden zijn om er nog eens goed over na te denken, voordat men de erfenis van het origineel besmeurt...

NieuwsFilm

meest populair