Featured

De grote schurk van 'The Falcon and the Winter Soldier' lijkt per ongeluk onthuld te zijn

Het lijkt erop dat we dankzij Apple weten wie het is.

door Jim Pedd om 22:30 in Featured
Er is een interessante nieuwe fantheorie rond The Falcon and the Winter Soldier. Een van de grote mysteries van de televisieserie ligt in de identiteit van de Power Broker.

Mogelijk is het antwoord op de vraag wie nou eigenlijk achter de Power Broker zit al binnen. Dat heeft te maken met Apple en zijn iPhones, en het beleid dat het bedrijf voert met zijn telefoons.

Let op: dit bericht bevat SPOILERS.

iPhones gebruiken
In de Marvel-comics is de identiteit van de Power Broker verbonden geweest aan een hele rits personages. We kennen hem vooral als iemand aan wie superschurken hun krachten te danken hebben. Een van de grootste klanten van de Power Broker is in de comics niemand minder dan John Walker.

In de serie The Falcon and the Winter Soldier gaf de Power Broker opdracht aan Dr. Nagel om het Super Soldier-serum na te maken. Dat kwam in handen van Karli Morgenthau en haar Flag-Smashers, die met behulp van de flesjes serum uiteindelijk zichzelf superkrachten gaven.

Maar het is nog niet bekend wie de Power Broker nou eigenlijk is. Daar zijn heel wat theorieën voor, maar eentje is misschien wel heel interessant. De theorie komt voort uit een feit dat Knives Out-regisseur Rian Johnson in het verleden al eens onthulde.

Subtiele hint?
Johnson vertelde het volgende: "Apple laat je hun iPhones in je film gebruiken, maar, en dit is cruciaal als je ooit een mystery-film bekijkt: de slechterik mag nooit een iPhone hebben." Met dat in het achterhoofd, zochten kijkers van The Falcon and the Winter Soldier naar een personage zonder iPhone.

Tijdens de missie in Madripoor, bleek niemand minder dan Sharon Carter er een heel nieuw leven op na te houden. Ze handelde in gestolen schilderijen. En wist in Madripoor heel wat connecties te leggen voor onze helden. Sterker nog: zoveel connecties dat je je bijna af gaat vragen hoe het er met haar voorstaat.

Een oplettende fan zag dat Sharon Carter in de serie geen gebruik maak van een iPhone. Dat doen andere personages juist wel. Zo bezien zou het zomaar kunnen dat haar personage niet de minste is in Madripoor. Tel daar nog even het feit bij op dat ze gemakkelijk toegang heeft tot satellieten en zonder problemen een bewapend checkpunt kon passeren en je hebt heel wat bewijs.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Nu kijk ik anders naar haar als ik the Resident kijk op Fox

Salasander_170917

Avatar

Maar ze gebruikt juist wel een iPhone? Het lijkt hetzelfde (oudere) type iPhone te zijn dat Nick Fury gebruikt... Dit artikel en de bron kloppen dus niet

RogueWon

Avatar

@Salasander: de bron van Filmtotaal verklaart een hoop

ShinobiX9X

Avatar

Wist niet van dat iphone gedoe, maar zou wel m'n vermoede bevestigen Smiley face

larryfisherman

Avatar

Hier is nog een subtiele hint
https://www.reddit.com/r/thefalconandthews/comments/motkb8/dont_know_if_anyones_pointed_this_out_but_look/

Monojaxx

Avatar

Zou wel een domper zijn als het Carter is. Verwacht eigenlijk wel een toffer personage.

NieuwsFilm

meest populair