Bijna 50% Amerikanen steunt Dwayne Johnson als presidentskandidaat, acteur reageert

Bijna 50% Amerikanen steunt Dwayne Johnson als presidentskandidaat, acteur reageert

De voormalig worstelaar zou het een eer vinden...

Dwayne Johnson heeft niet alleen de top bereikt in de worstelsport en zich ontpopt tot één van de grootste (actie)filmsterren van dit moment, maar er wordt ook steeds meer gepraat over een mogelijke carrière als president van de Verenigde Staten.

En uit een nieuwe peiling blijkt dat heel veel Amerikanen hem zouden supporten, mocht hij daadwerkelijk een campagne gaan starten.

Een enquête, georganiseerd door PIPSLAY en gehouden onder meer dan 30.000 respondenten, gaf als uitslag dat 46% achter de keuze van Johnson staat om een gooi naar het presidentschap te doen en 58% steunt zijn politieke ambities in algemene zin.

Toen hij dat nieuws op social media ontdekte, had The Rock de perfecte reactie: "Ik weet niet zeker of onze Founding Fathers ooit een kale, getatoeëerde, half zwarte Samoaanse, tequila drinkende, pick-up truck rijdende, heuptasje dragende kerel voor ogen hadden om zich bij hun club te voegen, maar als het ooit gebeurt, is het mijn eer om jullie te dienen".


Welbespraaktheid
Het antwoord is interessant en lijkt te suggereren dat Johnson het idee niet helemaal uitsluit, maar enigzins relativeert door middel van grapjes.

Afgelopen zomer maakte de spierbundel zichzelf al mateloos populair toen hij zich in een 8 minuten durend pleidooi richtte tot Donald Trump.

Maar in plaats van de Republikein aan te vallen en tot op het bot af te branden (wat anderen deden) vroeg hij de toenmalige president om 'meer medelevend leiderschap te tonen tijdens een zware pandemie'.

NieuwsFilm

meest populair