Zorgt monstersucces 'Godzilla vs Kong' ervoor dat straks elke film ook direct naar streaming gaat?

Zorgt monstersucces 'Godzilla vs Kong' ervoor dat straks elke film ook direct naar streaming gaat?

Ook dit weekend presteerde de monsterfilm weer prima.

Godzilla vs Kong blijft de wereldwijde box office domineren. De tweede grote release tijdens de coronapandemie is niet alleen winstgevend, maar bewijst ook dat het gelijktijdig uitbrengen van een film in de bios en op streaming niet per se nadelig hoeft te zijn.

Godzilla vs Kong haalde afgelopen weekend 24.1 miljoen dollar op buiten de Verenigde Staten. Dat is weliswaar een daling van 66 procent ten opzichte van vorige week, maar deze is vergelijkbaar met andere films in het genre. Wereldwijd heeft de monsterfilm van regisseur Adam Wingard nu 357.8 miljoen dollar opgebracht. Daarmee is hij hoogstwaarschijnlijk al winstgevend.

Het zal niet lang meer duren voordat de film de opbrengst van Christopher Nolans Tenet zal passeren en daarmee de nummer één pandemie-film wordt.

Interessant is verder dat Godzilla vs Kong nu ook akelig in de buurt komt van zijn voorganger Godzilla: King of the Monsters. Die film wist in 2019 - dus onder normale omstandigheden - slechts 386.6 miljoen op te halen aan de bioscoopkassa's en had waarschijnlijk een hoger productie- en marketingbudget.

Godzilla vs Kong beleefde ook een succesvolle première op HBO Max, waarop hij dus gelijktijdig uitgebracht werd. De film scoorde daar het beste van alle titels die tot nu toe in première zijn gegaan op de streamingdienst. HBO Max is op dit moment alleen nog maar actief op de Amerikaanse markt.

Mede om die reden lijkt de kans ook klein dat dit richting toekomst het standaard releasemodel wordt. Bioscoopreleases blijven immers enorm veel geld in het laatje brengen (kijk bijvoorbeeld naar de opbrengst in China, waar de film al ruim 150 miljoen dollar heeft opgehaald) en ook zal het waarschijnlijk steeds lastiger worden om nieuwe abonnees te trekken richting de streamingdiensten.

NieuwsFilm

meest populair