Cate Blanchett scoort hoofdrol in Todd Field's comeback-film 'TAR'

Cate Blanchett scoort hoofdrol in Todd Field's comeback-film 'TAR'

Na 15 jaar gaat de regisseur weer aan de slag.

Het is al een hele tijd geleden dat regisseur Todd Field met een nieuwe film kwam. Zijn vorige film, Little Children, stamt alweer uit 2006, maar nu, 15 jaar later, gaat hij aan de slag met een project genaamd TAR. Hij heeft ook al een topactrice weten te strikken voor de hoofdrol.

Het gaat hier om Cate Blanchett. De tweevoudige Oscarwinnares heeft getekend voor de belangrijkste rol in TAR, gebaseerd op een origineel script dat Field zelf geschreven heeft. Er is verder nog maar weinig bekend over het project, buiten het feit dat het verhaal zich in Berlijn afspeelt.

Field
De regisseur mag dan al een lange tijd geen films meer hebben gemaakt, zijn vorige projecten werden allemaal goed onthaald. Zo kreeg hij voor zijn regiedebuut In the Bedroom als zowel voor de opvolger hiervan, Little Children, Oscarnominaties voor Beste Bewerkte Scenario. Voor In the Bedroom kreeg hij zelfs een Beste Film-nominatie.

Ondanks het feit dat het dus een lange tijd heeft geduurd voordat Field weer aan de slag ging, heeft hij wel al andere projecten willen maken, maar deze vielen allemaal in het water. Zo wilde hij een film maken over de Mexicaanse Revolutie begin vorige eeuw, met niemand minder dan Leonardo DiCaprio. Helaas kwam het hier nooit van.

Field toonde eveneens interesse in een bewerking van Cormac McCarthy's beroemde weternroman Blood Meridian, maar ook dit project kwam nooit van de grond. TAR is in ieder geval wel iets om naar uit te kijken. Meer nieuws zal binnenkort volgen, aangezien de opnames in september van start gaan.

NieuwsFilm

meest populair