Opnames slavernij-thriller 'Emancipation' met Will Smith om opvallende reden niet meer in Georgia

Er is momenteel heel veel kritiek op de Amerikaanse staat.

In de Verenigde Staten heeft iedereen het momenteel over de staat Georgia, waar onlangs nieuwe restricties zijn ingevoerd die het voor burgers moeilijker maakt om te stemmen. Dit geldt vooral voor zwarte stemmers. Meerdere bedrijven, en nu ook de filmindustrie, spreken zich hiertegen uit en nemen zelfs actie.

Sinds de invoering van de wet op 31 maart, lieten in Georgia gelegen bedrijven als Coca-Cola en Delta Airlines al op kritische wijze van zich horen. Nu kunnen we ook de eerste filmproductie noteren die niet langer in de staat zal plaatsvinden en hier dus niet langer voor banen en inkomsten zal gaan zorgen.

Dure beslissing
Regisseur Antoine Fuqua en hoofdrolspeler Will Smith hebben aangekondigd dat de productie van hun slavernij-thriller Emancipation niet meer in Georgia zal zijn. Deze zaak gaat ze overduidelijk aan het hart, want door deze beslissing lopen ze zo'n 15 miljoen dollar aan belastingvoordeel mis.

In de film gaan we Smith zien als het historische personage Peter, een slaaf die wist te vluchten uit het racistische Zuiden van de Verenigde Staten en in het Noorden een plek in het leger wist te bemachtigen om zo voor de vrijheid van zijn volk te vechten.

De opnames van Emancipation zouden in juni van start gaan. Het is op dit moment niet duidelijk of dit nu nog steeds het geval zal zijn.

NieuwsFilm

meest populair