Dit is de bloederigste horrorfilm die ooit gemaakt is

Fede Alvarez gebruikte bijna 200.000 liter nepbloed.

Bloederigheid maakt natuurlijk altijd deel uit van een horrorfilm. Soms meer dan anders. Voordat Peter Jackson pas echt wereldwijd bekend werd met zijn Lord of the Rings-trilogie, was hij bekend als iemand die low-budget horrorfilms maakte.

Een daarvan was de film Dead Alive uit 1992. Heel lang was de film de titelhouder van de meest bloederige horrorfilm, met name omdat er een scène is waarin de held van de film een hele horde zombies doodt met behulp van een grasmaaier. Bloed spettert werkelijk alle kanten op.

Nieuwe recordhouder
Maar er is een nieuwe recordhouder die nu de bloederigste film ooit is. Dat is de remake van Evil Dead van regisseur Fede Alvarez. De remake van Sam Raimi's klassieke horrorfilm zit vol gewelddadige momenten.

Denk aan mensen die verminkt worden, doodgeslagen en van wie ledematen afgehakt worden. Maar de climax zit vol met het meeste bloed, op het moment dat het letterlijk bloed regent.

Voor die scène alleen al werd volgens de verhalen maar liefst 190.000 liter nepbloed gebruikt. Mede daardoor is het dus niet de klassieker van Peter Jackson die bovenaan het lijstje staat.

NieuwsFilm

meest populair