'League of Legends'-fan? Dan heeft Riot Games goed nieuws voor je

'League of Legends'-fan? Dan heeft Riot Games goed nieuws voor je

Er komt een heus filmuniversum rond de franchise.

Als je fan bent van de populaire gamefranchise League of Legends, dan heeft Riot Games een idee waar je heel blij van zal worden. Het bedrijf bouwt namelijk een live-action filmuniversum rond de game.

We wisten al dat League of Legends een animatieserie genaamd Arcane zou krijgen. Die serie zou zich afspelen in Piltover en Zaun en onder meer de kampioenen Jinx en Vi tonen, en wordt volgens het bedrijf "geen lichtvoetige serie, maar verkent behoorlijk serieuze thematiek". Maar er komt nu dus meer.

Live-action films
Dat blijkt uit een tweetal vacatures die geplaatst zijn op de website van Riot Games. Daarop zien we dat het bedrijf zoekt naar mensen die kunnen helpen leiding geven aan een team van creatievelingen die mogen bouwen aan het gedeelde filmuniversum.

Daarvoor worden zowel films als series ontwikkeld, blijkt uit de vacatureteksten. Er wordt zowel gezocht naar een Head of Live Action Film, als een Head of Live Action TV. In beide gevallen leidt degene die de baan krijgt "het creatieve ontwikkelteam van de film en alle werkzaamheden rond de ontwikkeling van films voor het League of Legends Cinematic Universe".

Specifiek zoekt men mensen met goede connecties binnen de filmindustrie, die bekend zijn bij schrijvers, regisseurs, producenten en acteurs.

NieuwsFilm

meest populair