Featured

Dit is dé grote cameo in 'The Falcon and the Winter Soldier' en we vertellen je meteen wat het betekent

The Falcon and the Winter Soldier heeft grote complicaties voor de rest van het Marvel Cinematic Universe.

door Jim Pedd om 22:30 in Featured
The Falcon and the Winter Soldier zou met aflevering vijf een enorme cameo bevatten. Eentje die Marvel-fans van hun stoel zou blazen. Vandaag vertellen we je alles wat je moet weten over precies die cameo.

Let op: Dit artikel bevat SPOILERS voor de meest recente aflevering van The Falcon and the Winter Soldier.

Het is een van de best bewaarde geheimen van Marvel Studios: de cameo van Julia Louis-Dreyfus. Zij debuteerde als Contessa Valentina Allegra de Fontaine, en is daarmee mogelijk de grote schurk van deze tweede televisieserie van Marvel Studios.

Grote ambities
Vanity Fair mocht een uitgebreid artikel schrijven over het werk van de actrice in het Marvel Cinematic Universe. Het zou de bedoeling zijn geweest om Louis-Dreyfus haar debuut te laten maken in de film Black Widow, maar los daarvan zou Marvel Studios nog veel grotere plannen met het personage hebben.

Het is nog niet helemaal duidelijk, maar het begint erop te lijken dat het personage zomaar eens de rol van de Power Broker kan spelen. In de comics had Contessa Valentina Allegra de Fontaine heel wat verschillende namen, waaronder die van Madame Hydra. Wellicht is dat een hint naar haar schurkachtige rol in de serie?

In de comics was Contessa Valentina Allegra de Fontaine ooit onderdeel van de Italiaanse jetset, maar verwerd ze tot een geheim agent. Dat kan de verschijning van Louis-Dreyfus in Black Widow verklaren (als ze daarin te zien is). In de comics bleek ze een Russische sleeper agent te zijn. Wie weet is ze in hetzelfde Sovjet-programma getraind als Nathasha Romanoff en Yelena Bolova?

Team van slechteriken
We speculeren er nu natuurlijk op los, maar in de comics is de Contessa lid van The Thunderbolts, een team van superschurken. In deze aflevering van [i]The Falcon and the Winter Soldier[/iu] voert ze een indringend gesprek met John Walker en adviseert ze hem om vooral te komen als ze hem belt. Zou ze daarmee werken als een soort anti-Nick Fury?

Tegelijk is ze in de comics ook wel eens onderdeel van de Femme Force geweest, een team van helden waar Sharon Carter als eerste leider van diende. Het is dus nog niet helemaal duidelijk welke rol ze krijgt, maar het lijkt erop dat Louis-Dreyfus een schurk speelt in deze aflevering. Dat mag ook wel, want als er iets is dat het Marvel Cinematic Universe tot nu toe miste, is het wel een goede vrouwelijke schurk.

Te beginnen met Cate Blanchett in Thor: Ragnarok en Kathryn Hahn in WandaVision, lijkt het erop dat er de komende tijd nog wel wat grote vrouwelijke schurken zijn. Waarvan Julia Louis-Dreyfus er een lijkt te zijn!

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gigan72

Avatar

Het betekent dat Cosmo Kramer de mega super schurk ga worden met zijn sidekick George Costanza.

Sunspot

Avatar

Nah pfff

Civilian Supreme

Avatar

Wie?!
Iedereen zat eerder te denken aan Steve Rogers of Tony Stark met 'grote cameo'

MichaelCaine

Avatar

Het was behoorlijk teleurstellend dat het niet iemand anders was.. ik het bovenstaande artikel gelezen en nu weet ik het maar... wtf?! Wie?
Hoopte op Fisk, Steve, zelfs dwaas genoeg op Cpt Britain dit is voor de gemiddelde kijker niks

Marvels

Avatar

Is er een kans dat we Doctor Strange of wellicht Spider-Man te zien gaan krijgen in de laatste aflevering? Grote gevecht speelt zich af in NY...

Marvels

Avatar

En ze zeggen nog ff tussendoor dat Steve Rogers dood is...

Gyros regime

Avatar

Volgens mij heeft Marvel met Hela een hele toffe vrouwelijke schurk neergezet, misschien is Ragnarok Jim ontgaan?

horizon

Avatar

Bijzonder nietszeggende cameo. Daarnaast ook irritant

Pascal08

Avatar

Believe it or not George isn’t at home please leave a message after the beep, i must be out or else i would pick up the phone ????

RogueWon

Avatar

Heeft iemand Veep gezien?

Mas7

Avatar

Nou, er wordt toch behoorlijk gehint op de ontwikkeling van The Thunderbolts.

Gemiddelde kijker (geen stripboeken gelezen of verdieping gezocht) kent deze groep blijkbaar niet.

ThysRomani

Avatar

Ik ben een gemiddelde kijker en ik kan bevestigen dat ik niet bekend ben noch enthousiast wordt over de eventuele komst van "De Bliksemschichten".

NieuwsFilm

meest populair