'Wonder Woman 1984' - Vooral door Gal Gadot zeker de moeite waard [Blu-ray]

Wonder Woman 1984 verscheen niet in de Nederlandse bioscopen. Nu wel op schijf.

Na maanden van wachten verscheen enkele weken geleden Wonder Woman 1984 voor het Nederlandse publiek. De film werd ongetwijfeld al via de nodige illegale kanalen bekeken, maar eind maart verscheen deze eindelijk officieel via video on demand.

De film van regisseur Patty Jenkins en uiteraard met Gal Gadot introduceerde twee nieuwe schurken met Cheetah (Kristen Wiig) en Maxwell Lord (Pedro Pascal). Nu kun je deze personages ook in huis halen met de recent verschenen Blu-ray uitgave.




Aan de wereldwijde bioscoopkassa's is door de 200 miljoen dollar kostende DC-film tot op heden 166,3 miljoen dollar opgehaald nadat de film erg wisselend werd ontvangen. Op de Tomatometer staat een magere 59% na 426 recensies. Ook het publiek was meer tevreden, met 74% als publieksscore.

De Critics Consensus: "Wonder Woman 1984 worstelt met de overbelasting van een vervolgfilm, maar biedt nog steeds genoeg levendig avontuur om fans van de franchise en het klassieke personage tevreden te stellen."

Bekijk de afbeelding
Blu-ray: Wonder Woman 1984

Discs: 1 x Blu-ray | Release: april 2021 | Beeld: 16 x 9 (2.40: 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888250235 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De schijf van deze uitgave van Wonder Woman 1984 zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. Op de voorkant alleen Wonder Woman in haar gouden pak en de achterkant geeft aan dat er ook een aantal extra's te bekijken zijn.

Naast deze Blu-ray uitgave is er uiteraard ook een Dvd en een 4K UHD-uitgave beschikbaar. De ware fans van het beste beeld gaan uiteraard voor de 4K-uitgave, maar ook deze Blu-ray uitgave stelt niet teleur. De DC-film heeft levendige kleuren en het beeld wordt strak afgeleverd. Het geluid is op de Blu-ray disc Dolby Atmos-TrueHD, ook prima.

Uiteraard zijn er extra's meegeleverd. De eerste heet The Making Of Wonder Woman 1984: Expanding The Wonder en daarin wordt in ruim 25 minuten de productie uit de film toegelicht. Verder zijn er veel korte video's met een blik op de hoofdfiguren, de jonge actrice die Wonder Woman speelde en de scène met de achtervolging op de weg.

Weer uitgebreider is de featurette Meet The Amazons over de vrouwelijke krijgers. Daarnaast zie je nog meer erg korte, promotionele video's, een Gag Reel en de retrotrailer Wonder Woman 1984 Retro Remix.


Wonder Woman 1984
Diana Prince leeft rustig tussen stervelingen in de levendige, strakke jaren tachtig - een tijdperk van overdaad dat wordt aangedreven door het streven om alles te hebben. Hoewel ze volledig tot haar recht is gekomen, blijft ze onopvallend door oude artefacten samen te stellen en alleen incognito heroïsche daden uit te voeren. Maar binnenkort zal Diana al haar kracht, wijsheid en moed moeten verzamelen als ze het opneemt tegen Maxwell Lord en de Cheetah, een schurk die bovenmenselijke kracht en behendigheid bezit.

NieuwsFilm

meest populair