Algemeen

Amazon geeft gestoord veel geld uit aan de 'Lord of the Rings'-serie

Meer dan aan de drie films gecombineerd uitgegeven werd!

door Jim Pedd om 19:41 in Algemeen
Het budget voor de Lord of the Rings-serie van Amazon Prime Video is onthuld. En de totale kosten daarvan blijken hoger dan de oorspronkelijke filmtrilogie van Peter Jackson gecombineerd.

In 2018 werd onthuld dat Amazon meerdere seizoenen van de serie zou gaan maken. De serie speelt zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen in The Fellowship of the Ring af, tijdens de Tweede Era. Dat is een tijdperk dat 3.441 jaar duurde, waarin onder meer de Ene Ring gemaakt werd en het leger van Sauron voor het eerst verslagen werd.

Twintig afleveringen
Amazon maakt maar liefst twintig afleveringen in het eerste seizoen, en volgens de verhalen moet men minstens vijf seizoenen maken. Maar die epische serie blijkt een gigantisch budget te hebben.

Persbureau Reuters weet namelijk te melden dat Amazon naar schatting 465 miljoen dollar uitgeeft aan het eerste seizoen van de serie. Het budget van de drie eerste films gecombineerd bedroeg 281 miljoen dollar, waarmee de serie dus stukken duurder wordt. In ruil daarvoor krijgen we dus wel heel wat meer televisie.

Nieuw-Zeeland geeft het bedrijf verder maar liefst 116 miljoen dollar aan belastingkorting voor de opnames in het land. Volgens de minister van economische ontwikkeling en toerisme, Stuart Nash, zal het land "een heel nieuwe golf van internationaal toerisme" doormaken als resultaat van de serie.

Het land profiteert er natuurlijk ook wel van; er worden namelijk 700 cast- en crewleden onderhouden van het budget. Het eerste seizoen is vermoedelijk dit jaar al te zien, en anders begin volgend jaar.

Kijk je trouwens naar de kosten per uur aan content, valt het nog wel mee met het budget van de serie. De drie films van Jackson kostten met een speelduur van 9,3 uur ongeveer 30 miljoen dollar per uur om te maken. Mocht de serie net als bijvoorbeeld Amazon-serie The Boys afleveringen van ongeveer een uur krijgen, dan kost 'ie 23,25 miljoen dollar per aflevering. Wat niet wegneemt dat het de duurste serie ooit wordt!

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Speedster

Avatar

Damn. Hopelijk wordt het wat goeds. Zou echt pijnvol zijn voor Amazon moest het nu falen... :o

SeanDeNiro

Avatar

Ik ben niet zo'n fan van series omdat het vaak een slap aftreksel is van een film. Als deze serie de kwaliteit van de drie films weet te evenaren wil ik de serie wel zien.

kokosnoot

Avatar

Lijkt me echt tof. Heel benieuwd!

Lurking metafan

Avatar

Ik ben altijd blij als regisseurs en series genoeg geld krijgen om de visie en de wereld die opgebouwd wordt juist weer te geven.

Maar een sterk verhaal vertellen is net zo belangrijk, en ik vraag me af met 20 afleveringen in 1 seizoen, ze erin slagen het verhaal op eenzelfde hoge kwaliteit te houden gedurende het hele seizoen als de productiekwaliteit.

Ik vraag me daarnaast ook af hoe Amazon dit denkt vol te houden voor de daaropvolgende seizoenen: zoveel afleveringen per seizoen en zo'n groot budget is niet te handhaven, lijkt me - of elk seizoen moet 3 jaar kosten.

Ik wens ze veel succes, Tolkiens Middle Earth verdient het om goed neergezet te worden.

Bigds9fan

Avatar

Als een bedrijf het kan financieren dan is het Amazon wel.

RoberPaulsen

Avatar

@lurking ik zou zeggen dat het met een sterk verhaal begint. Als dat er niet is vergeet het dan maar. Kijk naar Avatar, bakken met geld, mooie 3D effecten, maar een kut verhaal. De gemiddelde filmliefhebber weet niet meer waar het verhaal om gaat en vind de film dus niet boeiend.
Een film met een goed origineel verhaal zijn schaars tegenwoordig en boeit mij veel minder dat een groot budget. Een groot budget betekent weinig risico n dus een gemiddelde film die geheid scoort. Een Marvel film of een F&F, niet memorabel n eigenlijk het kijken niet waard. Maar de meute vind het mooi

Zantiath

Avatar

Laten we wel wezen dat $289.000.000 inclusief inflatie ook die $465.000.000 kant op gaat. Sowieso een bizar bedrag voor een serie en ik ben benieuwd of het goed besteed wordt. Kijk er in ieder geval erg naar uit

milo007

Avatar

Kweet niet welke regisseurs hieraan werken maar ik hoop gwn dat ze hun eigen ding doen, aandacht steken in het verhaal en de setting en niet perse Jackson willen na-apen anders kan het wel eens een flop worden.

NumberOne

Avatar

Ze doen er goed aan om de serie in een ander era te plaatsen, dan ben je niet meer gebonden aan de huidige films. De serie zal vallen of staan door de karakters die ze gaan neerzetten, hopelijk zijn die sterk genoeg om de serie overeind te houden.

Janoniempje

Avatar

Gaat de serie ook op dvd uitkomen?

Goku32

Avatar

Nu nog hopen dat het goed is, ook

MovieWanker

Avatar

Zo lang ze er maar niet de volgende woke shit show van maken...

NieuwsFilm

meest populair