Amazon geeft gestoord veel geld uit aan de 'Lord of the Rings'-serie

Meer dan aan de drie films gecombineerd uitgegeven werd!

Het budget voor de Lord of the Rings-serie van Amazon Prime Video is onthuld. En de totale kosten daarvan blijken hoger dan de oorspronkelijke filmtrilogie van Peter Jackson gecombineerd.

In 2018 werd onthuld dat Amazon meerdere seizoenen van de serie zou gaan maken. De serie speelt zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen in The Fellowship of the Ring af, tijdens de Tweede Era. Dat is een tijdperk dat 3.441 jaar duurde, waarin onder meer de Ene Ring gemaakt werd en het leger van Sauron voor het eerst verslagen werd.

Twintig afleveringen
Amazon maakt maar liefst twintig afleveringen in het eerste seizoen, en volgens de verhalen moet men minstens vijf seizoenen maken. Maar die epische serie blijkt een gigantisch budget te hebben.

Persbureau Reuters weet namelijk te melden dat Amazon naar schatting 465 miljoen dollar uitgeeft aan het eerste seizoen van de serie. Het budget van de drie eerste films gecombineerd bedroeg 281 miljoen dollar, waarmee de serie dus stukken duurder wordt. In ruil daarvoor krijgen we dus wel heel wat meer televisie.

Nieuw-Zeeland geeft het bedrijf verder maar liefst 116 miljoen dollar aan belastingkorting voor de opnames in het land. Volgens de minister van economische ontwikkeling en toerisme, Stuart Nash, zal het land "een heel nieuwe golf van internationaal toerisme" doormaken als resultaat van de serie.

Het land profiteert er natuurlijk ook wel van; er worden namelijk 700 cast- en crewleden onderhouden van het budget. Het eerste seizoen is vermoedelijk dit jaar al te zien, en anders begin volgend jaar.

Kijk je trouwens naar de kosten per uur aan content, valt het nog wel mee met het budget van de serie. De drie films van Jackson kostten met een speelduur van 9,3 uur ongeveer 30 miljoen dollar per uur om te maken. Mocht de serie net als bijvoorbeeld Amazon-serie The Boys afleveringen van ongeveer een uur krijgen, dan kost 'ie 23,25 miljoen dollar per aflevering. Wat niet wegneemt dat het de duurste serie ooit wordt!

NieuwsFilm

meest populair