Celebrity

Robert De Niro moet elke rol aannemen om rond te kunnen komen: "Ex-vrouw eist dure designerkleding en diamanten"

De rechter roept de twee partijen op haast te maken.

door FilmTotaal om 13:56 in Celebrity
Robert De Niro kan financieel nauwelijks meer rondkomen. En dat heeft onder meer te maken met het ongebruikelijke uitgavenpatroon van zijn ex-vrouw Grace Hightower, zo beweerde zijn advocaat Caroline Krauss vorige week althans voor de rechter.

Robert De Niro heeft knallende ruzie met zijn ex-vrouw Grace Hightower, een bekende filantroop en socialite, met wie hij zo'n 21 jaar lang getrouwd was. Dat heeft alles te maken het feit dat De Niro iedere maand een geldbedrag moet overmaken aan Hightower totdat hun scheiding volledig is afgerond.

De acteur, die de afgelopen jaren onder meer in Joker en The Irishman te zien was, hekelt echter de luxueuze levensstijl van zijn ex. Zo zou Hightower veel geld uitgeven aan dure designerkleding en zou zij een diamant hebben aangeschaft van 1,2 miljoen dollar. Volgens De Niro kan hij dat allemaal niet meer ophoesten (en dan hangt er ook nog eens een belastingrekening van 6,4 miljoen dollar boven zijn hoofd).

"Mijn cliënt is 77 jaar oud en hoewel hij van zijn werk houdt, zou hij niet gedwongen moeten worden om te werken op dit enorme tempo [om rond te kunnen komen]", vertelt Krauss. "Wanneer houdt dat op? Wanneer hoeft hij niet meer elke rol te accepteren die voorbij komt en zes dagen per week en twaalf uur per dag te werken om de Hightowers voorkeur voor dure designerkleding te bekostigen?"

Kevin McDonough, de advocaat van Hightower, hekelt op zijn beurt weer dat DeNiro zijn maandelijkse bijdrage aan zijn ex heeft verlaagd van 375.000 dollar naar 100.000. "Ze moet van dezelfde lifestyle kunnen genieten als tijdens hun huwelijk", meent de advocaat. Volgens hem is er niets van waar dat DeNiro het financieel minder heeft. "Hij leeft nog precies hetzelfde leven als toen", zei hij in de rechtbank.

De rechter vond het gekibbel van de twee maar irritant. "Aan het einde van dit hele proces zijn jullie alsnog rijker dan vrijwel ieder mens dat hier op deze planeet rondloopt", sneerde hij naar de twee. "Dergelijke uitgaven zijn gewoon bizar en voor de meeste mensen onvoorstelbaar". De rechter hoopt dan ook dat de scheidingszaak snel is afgerond.

NieuwsFilm

meest populair