Algemeen

Filmmuziek Roundup: 'The Flash' vind componist, 'Soul' wint weer muziekprijs

Het filmmuziek-nieuws van week 15

door Niels van Arkel om 15:02 in Algemeen
Omdat er ook op het gebied van filmmuziek elke week veel nieuws te bespreken is, heeft FilmTotaal wekelijks een updat met alles wat je hebt gemist! Deze week onder meer prijzen voor Pixar en prachtige nieuwe soundtracks. Dit is de filmmuziek roundup van week 15.

The Flash
Vorige week zagen we de eerste track uit zijn nieuwste soundtrack, maar Benjamin Wallfisch heeft zijn volgende project al weer te pakken: The Flash. Erg verbazingwekkend is dat overigens niet: Wallfisch en regisseur Andy Muschietti werkte al samen voor IT en IT Chapter 2. Ook werkte hij al aan de score van Shazam. Bekijk hieronder een track uit die score.Andere projecten
- Beginnend componist Charlie Rosen gaat de soundtrack van de nieuwe film van regisseur/acteur Billy Crystal schrijven. De film gaat Here Today heten.
- Joseph Trapanese is aangenomen om de muziek voor de nieuwe film Escape from Spiderhead te schrijven. Hij schreef eerder onder meer de muziek voor The Greatest Showman.

Prijzen
In dit prijzenseizoen worden er ook nog wat prijzen uitgereikt op muziekgebied. Een klein overzichtje:
- Tijdens de Annie Awards (awards voor animatiefilm) werden twee muziekprijzen uitgereikt: Soul (Trent Reznor, Atticus Ross & Jon Batiste) won de prijs voor 'beste muziek in een film', Kevin Kiner won de prijs 'beste muziek in een tv-serie' voor zijn werk aan de aflevering Victory & Death uit het laatste seizoen van The Clone Wars.
- Er is bekend gemaakt wie tijdens de komende Oscarceremonie de genomineerde 'beste liedjes' ten gehore gaan brengen. Celeste en componist Daniel Pemberton (Trial of the Chicago 7), H.E.R. (Judas and the Black Messiah), Laura Pausini & Diane Warren (The Life Ahead), Leslie Odom Jr. (One Night in Miami) en Molly Sandén (Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga) treden op.

Secret of the Whales
Op 22 april a.s. verschijnt op Disney+ de documentaire Secret of the Whales. Om alvast in de stemming te komen: de muzikale bijdrage van de Franse componist Raphaelle Thibaut is al te vinden op streamingdiensten als Spotify. Check het!

Andere soundtracks
- De soundtrack van de horror-film In The Earth is verschenen, check hem hier.
- Deze week verschijnt de soundtrack van Mortal Kombat. Volgende week nemen we hem mee in de roundup!

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair