Featured

Fantheorie: John Walker wordt lid van de Dark Avengers in het MCU

Hij slaat mogelijk een heel duister pad in.

door Jim Pedd om 07:02 in Featured
Dit artikel bevat SPOILERS voor de meest recente aflevering van The Falcon and the Winter Soldier.

De nieuwe (inmiddels oude) Captain America John Walker is een van de meest tragische figuren in de serie The Falcon and the Winter Soldier. Zijn mislukking maakt hem de ideale kandidaat om een lid van de Dark Avengers te worden.

Sinds Walker debuteerde in de serie, wordt er veel over het personage gesproken en met name eigenlijk geklaagd. Hij balanceerde in het begin vooral op de grens tussen een man die goede bedoelingen had en een getraumatiseerd soldaat met een iets te grote voorkeur voor conflict.

De Dark Avengers
Toen Steve Rogers zijn debuut maakte als Captain America, was hij een typische karikatuur van Amerikaans exceptionalisme. Een man die diende om het moraal van soldaten te verhogen. Maar wat van Steve zo'n groots man maakte, was het feit dat hij echt stond voor waar hij in geloofde.

Dat kon je zien als een fout van Rogers, maar was tegelijk ook hetgeen van hem zo'n groots man maakte. Voor John Walker is het helaas een ander verhaal. Voordat hij tot Captain America gemaakt werd, deed hij al jaren in het Amerikaans leger precies wat van hem gevraagd werd.

Om die reden is hij ook iemand die eigenlijk op een vreemde manier best wel 'geschikt' is om gelokt te worden tot een team als de Dark Avengers. Het MCU introduceert tot nu toe al een aantal personages die onderdeel uit kunnen maken van de Dark Avengers.

Denk aan Mysterio (die inmiddels dood is), maar ook Yelena Belova en we hebben ook Contessa Valentina Allegra de la Fontaine ontmoet. Zij bleek in de comics een mol van HYDRA te zijn en werd uiteindelijk zelfs Madame Hydra. En in de vorige aflevering van Falcon was zij het die John Walker vertelde dat hij het goede gedaan had.

Vervolgens gaf de Contessa hem een kaartje waar niets op stond. Maar het lijkt erop dat ze hem wel gaat contacteren op een zeker moment. Voor de Dark Avengers?

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Hoverlicious

Avatar

En wat misschien nog wel vetter is, de dark avengers zijn in de stripboeken opgericht door niemand anders dan Norman Osborn. Hopelijk is Contessa een soort van stroman van hem... dat zou super vet zijn. Misschien is hij wel de power broker als ik er zo over nadenk....

Mas7

Avatar

Het zou idd gaaf zijn als Norman Osborn zijn intrede doet als Power Broker

NieuwsFilm

meest populair