Netflix krijgt zware klappen door de coronapandemie maar investeert fors meer in nieuwe content

Netflix krijgt zware klappen door de coronapandemie maar investeert fors meer in nieuwe content

Het bedrijf kreeg veel minder nieuwe abonnees dan verwacht.

Netflix begint de hete adem van de concurrenten Disney+, Amazon Prime Video en HBO Max te voelen. Mede daardoor en door het langzaam opheffen van coronamaatregelen, is het aantal nieuwe abonnees van Netflix het afgelopen kwartaal niet heel hard gegroeid.

The Guardian meldt dat Netflix afgelopen kwartaal 'slechts' 4 miljoen nieuwe abonnees trok. Analisten hadden er 6 miljoen verwacht. Bovendien is het fors minder dan de 8 miljoen abonnees die zich inschreven op de dienst in de laatste maanden 2020. Helemaal schrikbarend voor investeerders is dat Netflix komend kwartaal slechts 1 miljoen nieuwe abonnees verwacht.

Tegenvallende groei
Netflix stelt zelf dat deze cijfers komen door de pandemie en de impact daarvan op de productie van nieuwe films en series. Het nieuwe jaar biedt minder content dan normaal het geval zou zijn en daardoor vallen de cijfers volgens Netflix tegen.

De hoop van Netflix is dat door het vaccineren, de productie van films en series weer meer op stoom kan komen. De vraag is of dat snel resultaten oplevert voor het bedrijf.

Los daarvan heeft Netflix bekendgemaakt ook in te zetten op fors meer content. Het geeft 17 miljard dollar uit aan nieuwe content dit jaar. Dat is meer dan vorig jaar, toen er 11,8 miljard dollar in originele content ging zitten en ook meer dan 2019, dat goed was voor 13,9 miljard dollar.

NieuwsFilm

meest populair