John Travolta over zijn magische dans in het Witte Huis met prinses Diana

Een van de beste en mooiste momenten uit zijn leven.

John Travolta heeft al meerdere films, zoals o.a. Pulp Fiction en Saturday Night Fever, bewezen geweldig te kunnen dansen. Toch springt een dans voor de acteur ver boven alle andere uit, namelijk zijn dans met prinses Diana.

Tijdens een recent interview liet de acteur zich in detail uit over de dans die ze deelden in het Witte Huis in 1985. Ze waren destijds beiden uitgenodigd door president Ronald Reagan. Daar vroeg Travolta of Diana wilde dansen.

Herinnering
De nu 67-jarige acteur laat weten dat het spontaan was en niet ingestuurd, zoals sommige mensen beweren: ''Er werd me gevraagd of ik misschien met haar wilde dansen. Ik vond het een hele eer, maar ik wist wel dat ik mijn uiterste best moest doen''.

''Dus ik moest ervoor zorgen dat de dans goed verloopt en ze het naar haar zin heeft. Dat is het makkelijke gedeelte, maar om genoeg moed te verzamelen om op haar af te stappen en te vragen voor een dans, dat is best wel wat!''

Sprookje
Gelukkig voor Travolta accepteerde de prinses van Wales. Tot de dag van vandaag is het een van Travolta's mooiste herinneringen: ''Het was een magische avond. In het Witte Huis, op middernacht. Het voelde aan als een droom''.

''Ik loop naar haar toe, tik haar zachtjes op de schouder en vraag of ze wil dansen. Ze draaide zich om en gaf me een betoverende glimlach, al zag ze er ook wel ietwat droevig uit. Ze accepteerde en we gingen dansen. Het was net een sprookje''.

NieuwsFilm

meest populair