Algemeen

Disney sluit enorme deal met Sony: Spider-Man komt naar Disney+

De inkt van de deal die Sony enkele weken geleden sloot met Netflix is nog nauwelijks droog.

door Jeffrey Kouters om 22:30 in Algemeen
Sony Pictures heeft een enorme streamingdeal gesloten met Disney. Alle bioscoopfilms die de studio de komende vijf jaar uitbrengt komen daardoor, evenals een groot deel van de bestaande collectie, op een van de streamingplatformen van Disney te staan. Het gaat onder meer om titels als Spider-Man en Jumanji.

Sony tekende enkele weken geleden eveneens een vijfjarige streamingdeal met Netflix. Alle films die de studio de komende jaren uitbrengt verschijnen daardoor na hun draaiperiode in de bioscoop en dvd-verkoop eerst op Netflix. Dat gebeurt ongeveer na achttien maanden.

Sony en Disney hebben nu afgesproken dat diezelfde films hierna naar een van de streamingplatformen van Disney verhuizen. Het kan al met al wel enkele jaren duren voordat de nieuwe bioscoopfilms uiteindelijk zullen verschijnen op Disney+ of bijvoorbeeld Star of Hulu.

Met beide deals zou in totaal zo'n 3 miljard dollar gemoeid zijn.

Sony is de enige grote Hollywoodstudio zonder eigen streamingdienst. Gezien de contracten die het bedrijf nu heeft gesloten, lijkt het ook niet van plan om daar de komende jaren in te gaan investeren.

Fans zien dit nieuws ook als positief teken voor Sony's deal met Disney omtrent superheld Spider-Man. Het zou zomaar eens een teken kunnen zijn dat Spider-Man nog heel wat jaren in het Marvel Cinematic Universe rond mag blijven slingeren.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Sony is de enige grote Hollywoodstudio zonder eigen streamingdienst.
En dus verhuur je je films aan 2 grote streamingdiensten. Geen risico en toch inkomsten krijgen. Tov van de andere Hollywoodstudio's toch wel slim bezig.

Sony gaat blijkbaar een andere soort streamingdienst opstarten in de vorm van PlayStation Plus Video Pass. Daarvoor moet je wel PlayStation Plus-abonnee zijn, met een Playstation uiteraard.

Overlord

Avatar

Slimme zet, dat voordeel heb je als je geen eigen streamingdienst hebt. Geen druk van opstappende abonnee's als je even geen content hebt en verkopen aan de hoogste bieder.

Ang3l

Avatar

Dus Disney+ krijgt de oude meuk. Past bij de rest dat er op staat ;)

RelentLess

Avatar

Dat zou weer een streep zetten door de geruchten dat Sony met een film abonnement gaat komen dat ingebakken zit in het ps+ abonnement

NieuwsFilm

meest populair