Algemeen

'Army of the Dead' heeft vrij bizarre nieuwe soorten zombies

De film heeft alpha's en gewone zombies. Die maken plannen!?

door Jim Pedd om 15:16 in Algemeen
Volgende maand is Army of the Dead van Zack Snyder te zien op Netflix. De film omvat heel andere zombies dan je tot nu toe wellicht gewend bent van het genre. En precies dat wordt uitgelegd door de producenten van de film.

Tijdens een interview met Screen Rant, gaan producenten Deborah Snyder en Wesley Coller uitgebreid in op de verschillende soorten zombies die in de film te zien zijn. We weten al dat er twee soorten in de film zitten: de gewone zombies en de alpha-zombies. Die laatste vormen een belangrijk onderdeel van de mythologie van de franchise.

Alpha zombies
"Het idee was: wat zouden we anders kunnen doen? Hoe zouden we het verfrissend kunnen maken, want er is al zoveel zombiecontent. Dus het idee was: of hij nou genetisch gemanipuleerd was, of dat hij iets buitenaards in zich heeft: Zeus ontsnapt uit Area 51. Hij is onze alpha, de koning en vormt het begin van de uitbraak," aldus Deborah Snyder.

"Als hij je bijt, krijg je andere alpha's. Maar als zij jou bijten, dan krijg je zwakkere zombies, de meer normale zombies die je al kent. Het is heel leuk, want die traditionele zombies zijn er, maar de alpha's worden door veel mensen als een soort mythe gezien. Tegen de tijd dat de oorlog begint, zijn er maar een paar. Maar zodra ze de uitbraak weten in te dammen, realiseren we ons dat ze een leger met alpha's bouwen."

De alpha's hebben volgens Coller een soort "verhoogd bewustzijn. Ze zijn net wolven, ze praten niet, communiceren ook niet echt op een traditionele manier, maar zijn wel een grotere bedreiging."

Army of the Dead is vanaf 21 mei te streamen op Netflix.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Filmhead

Avatar

Deze behoeft ieder geval geen hastag met fans om iets te reviven.
Ben ook benieuwd, vast top

NieuwsFilm

meest populair