'Mortal Kombat' is zo gruwelijk dat castleden er misselijk van werden

'Mortal Kombat' is zo gruwelijk dat castleden er misselijk van werden

De film heeft echt heel wat behoorlijk iconische sterfscènes.

In de jaren negentig kregen we al een Mortal Kombat-film te zien. Die miste nogal wat elementen uit de gamefranchise waar de film inspiratie uit haalde. Nu er een reboot gemaakt wordt, wederom met de titel Mortal Kombat, kan dat rechtgezet worden.

Wat vooral miste in de film uit de jaren negentig, waren de gruwelijke weergaven van geweld zoals we die uit de games kennen. Dat geweld zit er nu echt in, zoveel was wel duidelijk uit de trailer en tv-spots die we tot nu toe gezien hebben. Interessant is ook hoe gruwelijk dat geweld is.

Fysiek misselijk
Tijdens een interview met Variety, vertelde acteur Lewis Tan dat hij de film bij vlagen wel heel gruwelijk vond.

"Het is behoorlijk gruwelijk. Op een dag liep ik de set op en wist ik niet wat er aan de hand was. Ik liep per ongeluk een set op die een scène liet zien na een sterfgeval en ik voelde mij echt misselijk. Ik dacht echt even: 'Wat is dit? Wat is hier gebeurd?' Het was alsof iemand een buffettafel vernietigd had, maar er stond geen eten."

"Het wordt zeker erg goor, daar stond de regisseur op. Hij zei: 'Dit wordt een harde R-Rating. Probeer het geen NC-17 te maken, maar laten we precies zover gaan als kan. En dat is wat we gedaan hebben. Maar tegelijk denk ik dat hij het heel smaakvol gedaan heeft. Hij probeerde niet alleen maar voor goor en gestoord te gaan. Dat is ook niks voor mij, al denk ik dat als je Mortal Kombat enigszins correct wil doen, je dit wel moet hebben."

NieuwsFilm

meest populair