Algemeen

'Mortal Kombat' is zo gruwelijk dat castleden er misselijk van werden

De film heeft echt heel wat behoorlijk iconische sterfscènes.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
In de jaren negentig kregen we al een Mortal Kombat-film te zien. Die miste nogal wat elementen uit de gamefranchise waar de film inspiratie uit haalde. Nu er een reboot gemaakt wordt, wederom met de titel Mortal Kombat, kan dat rechtgezet worden.

Wat vooral miste in de film uit de jaren negentig, waren de gruwelijke weergaven van geweld zoals we die uit de games kennen. Dat geweld zit er nu echt in, zoveel was wel duidelijk uit de trailer en tv-spots die we tot nu toe gezien hebben. Interessant is ook hoe gruwelijk dat geweld is.

Fysiek misselijk
Tijdens een interview met Variety, vertelde acteur Lewis Tan dat hij de film bij vlagen wel heel gruwelijk vond.

"Het is behoorlijk gruwelijk. Op een dag liep ik de set op en wist ik niet wat er aan de hand was. Ik liep per ongeluk een set op die een scène liet zien na een sterfgeval en ik voelde mij echt misselijk. Ik dacht echt even: 'Wat is dit? Wat is hier gebeurd?' Het was alsof iemand een buffettafel vernietigd had, maar er stond geen eten."

"Het wordt zeker erg goor, daar stond de regisseur op. Hij zei: 'Dit wordt een harde R-Rating. Probeer het geen NC-17 te maken, maar laten we precies zover gaan als kan. En dat is wat we gedaan hebben. Maar tegelijk denk ik dat hij het heel smaakvol gedaan heeft. Hij probeerde niet alleen maar voor goor en gestoord te gaan. Dat is ook niks voor mij, al denk ik dat als je Mortal Kombat enigszins correct wil doen, je dit wel moet hebben."

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Vanavond....Mortal Kombat movie night op HBO Max (waar zijn wij zonder de VPN). Smiley face

Coola

Avatar

Zin in. Heb al gezien dat het qua blood en gore op het niveau zit van Ash vs Evil Dead. Dus dit kan haast niet anders dan dat het goud gaat zijn.

ShinobiX9X

Avatar

Yes, ie is er, vanavond wordt genieten!

Nadal Wilson

Avatar

Hij was echt gaaf en de de spelers waren ook goed voor al kano die was echt non stop aan het joken tijdens de film

Xamaz

Avatar

Vond er niks aan.. helemaal geen verhaallijn in.. je zou denken na zoveel jaar dat ze het beter hadden kunnen doen. Ze hadden het beter Sub-Zero vs Scorpion kunnen noemen en zelfs dat zou verwarrend zijn

xarkov

Avatar

Prima film. Heb me ermee vermaakt.

Cyclingnerd

Avatar

Vermakelijke pulp. Niets meer en niets minder.

Ibrahim Zlatanovic

Avatar

Er zaten maar 2 gruwelijke scenes in. De flawless victory en de fatality
van Jax

GreenHornet

Avatar

Ik vond het meevallen leek wel een Pg13 film met pg18 sausje erover

NieuwsFilm

meest populair